IKKE ALLE GRAVIDE ER SLANKE MED EN SØT KUL PÅ MAGEN!

Hei alle sammen!

Slenger inn et lite innlegg 5 dager før termin. Og ja, jeg venter som en gal, men ingenting har skjedd enda!!

Jeg er, som dere kanskje vet mye på instagram og nå i disse dager dukker det opp mange gravidbilder i feeden min. Jeg følger jo også en del gravide og blir nok trolig fulgt av en del også. Noen ganger har det slått meg.. Ser stort sett alle gravide sånn ut? Ja, du vet.. Slanke, sånn helt sykt fine med en søt, liten kul på magen. Gjerne er det sporty jenter også som ser helt smashing ut med den fine gravidmagen sin, fri for strekkmerker eller fett som henger fra en tidligere utrent mage… Det er fort gjort å tenke at dette er det som er vanlig, og jeg skal selv innrømme at jeg overveier bildene jeg selv legger ut ganske nøye fordi man på en måte skal leve opp til en standard.

Jeg har jo lyst til at folk skal synes jeg er fin som gravid, og til tross for kanskje 100 dårlige bilder, klarer jeg å finne et bilde der ting ser sånn passe greit ut! Instagram er jo litt sånn.. alt skal se veldig fint ut, selv om de fleste kanskje vet at bak fasaden ser det ganske annerledes ut.

Om sosiale medier hadde vært et smykke, ville Instagram vært det nydeligste diamantsmykke om du skjønner hva jeg mener. skinnende i mot deg.. slående vakkert! Snapchat ville nok vært et juggelsmykke fra Glitter..:)

Nå har det seg sånn at ikke alle gravide er slanke med en søt liten kul på magen, og det er helt greit. Jeg er sikker på at det finnes minst like mange som ikke ser bra ut som gravide, men de bildene ser vi jo sjeldent. For litt siden valgte jeg å gå til en fotograf for å få tatt noen gravidbilder. Jeg var lenge i tvil om jeg skulle gjøre det, fordi jeg veldig ofte ikke føler meg fin som gravid og tenkte at jeg sikkert ikke kom til å bli fin på bildene. Men likevel ønsket jeg å ha et minne fra gravidtiden. Jeg tok ikke sånne bilder sist, og jeg vet jo ikke om jeg blir gravid igjen. Jeg tenkte også at jeg må løsrive meg fra idéen om at jeg må se perfekt ut som gravid. For det er jo ikke sånn at jeg må det.

Jeg har lagt på meg ca 20kg dette svangerskapet, og hadde en vekt på ca15kg mer enn ønskelig da jeg ble gravid, så litt kjapp hoderegning kan vel fortelle deg at jeg har en del kilo for mye på kroppen som jeg helst ikke skulle hatt. Ideelt sett burde jeg vel ikke lagt på meg noe i svangerskapet, men sånn fungerer det dessverre ikke. Jeg har strekkmerker (faktisk fra forrige graviditet), jeg har store lår med cellulitter, hovne føtter og jeg har fett på magen som ikke er pga at jeg er gravid. Jordmor kaller det så fint underhudsfett og der er jeg helt enig med henne. Det er det det er 🙂 

Jeg tenkte jeg skal vise dere noen av bildene fra fotografen, og dette er tross alt de beste bildene av sikkert sykt mange dårlige (jeg fikk jo bare de fineste av fotografen), men det viser at ikke alle er tynne og har en søt, liten kul på magen. Bildene har sin sjarm uansett og jeg ble fornøyd med dem, for de er naturlige og jeg har den kroppen jeg har! 🙂 På disse bildene er jeg i uke 34…

 

Selv om bildene er fine, så er det en stor jente (dame?) dere ser. Ikke alle er slanke, men man kan være fin forde! Det absolutt viktigste er at inne i denne kroppen bor det en liten baby og han skal ha det bra! Det er egentlig alt som betyr noe, så få kropp være kropp og fine instagram bilder være fine instagram bilder!!

Dere må gjerne følge mitt tilsynelatende flotte liv på instagram, ved å klikke dere inn her: BRASSEFRUE ,

eller så kan dere også legge til brassefrue på Snapchat for å få et innblikk i livet bak fasaden. Der går det som regel i null filter og null make up om dagen! Det er også der jeg først kommer til å dele når fødselen er i gang!!

PS: Jeg vet at mange er naturlige tynne og i utgangspunktet skulle ønske de kunne lagt på seg mer osv. Det er ikke for å henge ut dere jeg poster dette her. Alle har sine ting å slite med, men poenget er bare at uansett hva det er så er det veldig mange som ikke føler seg 100% komfortable med sånn de ser ut, enten det er som gravid eller ikke gravid, og det er helt greit. Ikke la deg lure av feeden på instagram hvert fall! 🙂

___________________________________________________________________________________________________________

Har du følt på kroppspresset som gravid?

3 Comments:

  1. Først må jeg si at bildene er nydelige?
    Dernest må jeg si at det er en grunn til at jeg er lite på insta, og nettopp denne grunnen beskriver du her nå.
    Jeg hører ikke hjemme i glansbilde-verden?

  2. Allikevel må jeg si meg litt uenig. Jeg tenker at det er altfor mabge gravide som havner i fella om å droppe trening, bo i joggebukse og spise drittmat. Som om graviditet er en unnskyldning til at man ikke skal bry seg om kroppen. Det er feil det også, men så er jeg enig med deg i det at alle skal få føle seg fine selv med ekstra kilo. Det er litt hva man selv gjør det til. Du er kjempefin!

    • Tusen takk! Jeg tenker også at man skal prøve å holde seg i form om man klarer det! God helse er jo også bra for barnet! Men for meg for eksempel som fikk ekstremt dårlig immunforsvar i svangerskapet så ble det veldig vanskelig å trene det første halve året som jeg hadde tenkt. Det funker dårlig om man er sengeliggende, og når jeg følte meg bedre så måtte jeg prøve å holde meg frisk og ikke gå på en smell for å få inn litt trening! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • [instagram-feed]