GRAVIDITETSSYMPTOM: HØY PULS I EN STILLEGÅENDE KROPP!

Hei igjen alle!!

Nå er det under 6 uker til termin og jeg begynner virkelig å se lys i tunellen og ikke minst kjenne en del av de vanlige symptomene på kroppen. En ting jeg har kjent mye på den siste tiden er høy puls.

Det er så rart. Jeg kan sitte helt stille, eller ligge på sofaen for den saks skyld mens det kjennes som at kroppen min er igjennom en treningsøkt! Kroppens måte å forberede meg på fødsel mon tro? Jeg har kjent det ofte hvis jeg har vært litt stressa eller holdt på med en del ting tidligere på dagen f.eks.. så kommer det som om jeg får et adrenalinrush gjennom kroppen. Et rush som blir der i noen timer.. eller dager. Jeg har ofte merka det de dagene jeg har vært på jobb. Den ene dobbelttimen jeg hadde i spansk for en uke eller to siden så satt jeg seriøst med høy puls gjennom hele timen. Så ubehagelig. Og hjertet pumper faktisk fortere. Jeg merker det når jeg legger to fingre for å kjenne på pulsen ved halsen. Det går unna.

Jeg har kjent det ekstra mye de siste dagene, og jeg tror det kommer av at jeg ikke får slappet av det jeg faktisk trenger. Jeg sover dårlig om natta, noe som gjør at jeg ikke har den energien jeg trenger i løpet av dagen.. Jeg føler at jeg har ting jeg bør gjøre hele tiden for at ikke det skal bli for mye rett før babyen kommer. Jeg er sånn ca i rute tror jeg, men det er et par ting til jeg trenger (les: vil ha på plass) før han kommer, og så er det sånn som å pakke fødselsbagen, rydde vekk esker eller andre ting som skal på loftet, ordne med papirer.. ja you name it. Stort sett kjedelige ting.

Veldig ofte når jeg føler noe på kroppen så står det noe om det på en av gravidappene mine. Som om appen er lagd personlig for meg. Da jeg gikk inn på den som heter «Gravid» (tror den er ganske ny, for hadde ikke den da jeg gikk gravid med Marcelo), så sto det et avsnitt om «Hjertebank». Den sier at det er vanlig å ha dette i tredje trimester, og selv om de ikke vet sikkert hvorfor det skjer så tror man det er fordi kroppen skal transportere ca 1,25 liter ekstra blod rundt i kroppen nå. Derfor må hjertet jobbe hardere og raskere. Det høres jo egentlig litt logisk ut og heldigvis ansees det som ufarlig. Det beste man kan gjøre for å få det til å gå over er å ta noen dype åndedrag og slappe av. Det er det som går igjen i alt jeg leser om dagen. SLAPP AV!! Det er visst det beste jeg kan gjøre for meg selv nå..

Så nå skal jeg faktisk lytte til kroppen. Ta meg en kindersjokolade for det forteller den meg at jeg bør, og så skal jeg lukke øynene litt og bare samle krefter. Så håper jeg at babyen i magen er med på den planen!


Happy Mommy er jeg, selv om jeg er sliten 🙂

Noen fler som har opplevd lignende graviditetssymptom?

___________________________________________________________________________________________________________

Følg meg gjerne på Facebook HER og Instagram HER ! (Brassefrue er navnet der og)

CBEE61B8-5100-452B-98BA3FB405D8A1F0-C499E174-C795-47E3-9D0593B2EA47D14C

2 Comments:

  1. Jeg sov mest de første tre månedene, men var nok mer sliten på slutten. 🙂 Ha en herlig dag.

  2. Jeg var mest opplagt på slutten jeg.. mye ekstra energi men der er vi alle ulike!
    Kroppen trenger jo hvile til både fødsel og tiden etterpå

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • [instagram-feed]