UKE 34 – GRAVIDOPPDATERING!

Hei alle sammen! <3

På fredag gikk jeg inn i uke 34 av svangerskapet, noe som vil si at termin, permisjon og fødsel nærmer seg med stormskritt! Jeg har min siste arbeidsdag 2. Mai, noe som ikke er veldig lenge til. Før det er det en del jeg skal igjennom på jobb og jeg tenker også å få pakket fødselsbagen i løpet av en ukes tid, så den er klar! Man vet jo aldri når ting skjer, selv om jeg håper ikke det skjer noe før nærmere termin. Men det er jo andre barnet, og det kommer ofte fortere enn førstemann. Jeg føler faktisk på meg at han her kommer før termin for jeg føler at han er så aktiv og at det skjer mer i magen min nå en sist. Jeg har ofte litt nedpress og små kynnere. Det er kanskje et tegn på noe. Hvem vet!!

Jeg har den siste tiden vært ekstremt sliten. Jeg sover dårlig om natta fordi babyen holder meg våken innimellom, og så sliter jeg med å finne en komfortabel sovestilling. Jeg våkner ofte med litt småvondt fordi jeg har lugget rart.

Jeg skrev på forrige gravidoppdatering (som var i uke 30) at det var en del ting jeg ville få gjort i løpet av de neste 5 ukene. Nå har jo de snart gått, men jeg har faktisk fått gjort noe da. Jeg har lagt fram alle klærne til babyen som skal passe etter fødsel. Gud, så smått det er. Vi har også fått fiksa litt av det som manglet på badet. Alt er ikke slik jeg vil ha det enda, men må prioritere hva vi bruker penger på også. Kjøpte også en søskenvogn på fredag. Brukt, men det er en Bugaboo Donkey som jeg har hørt veldig mye fint om, så håper den innfrir. Ellers tok jeg noen gravidbilder på torsdag hos ei venninne av ei venninne som er dritflink på foto. De har jeg ikke fått enda, men veldig spent på å se dem. Spesielt siden jeg ikke føler meg superkomfy i min egen kropp om dagen. Håper hun kan gjøre underverker..

Det er noen flere ting jeg trenger til babyen som jeg satser på å få på plass i løpet av et par uker. Jeg vil blant annet ha en Bedside Crib og en sånn stol til å sette på triptrap stol. Tenkte også å vise dere litt annet jeg har kjøpt inn eller fått til babyen i et eget innlegg! I og med at han her arver en del av Marcelo, så kan jeg unne meg noe nytt også som jeg ellers ikke hadde hatt penger til! 🙂

Kommer litt fakta om svangerskapet så langt under bildet!

Week 34

Termin: 28. mai, 2018 (34 + 2 på vei i skrivende stund)

Kjønn på barnet: Gutt

Formen min: Formen føles ikke så bra ut nå: jeg synes alt er fryktelig tungt, har en del vondt i ryggen og er veldig sliten. Jeg har egentlig behov for å sove en formiddagslur hver dag, selv om det ikke alltid lar seg gjøre. Noen dager har jeg sovet 3 timer på dagtid, og har ikke problemer med å sovne igjen på kvelden likevel.

Livet i magen: Jeg kjenner masse liv og sparkene er hardere enn noen gang. Merker også at han blir større fordi bevegelsene går saktere på en måte. Noe som tyder på at han har mindre plass enn før.

Info om babyen: Vekt ca: 2300g, full lengde: ca 41 cm. Barnet fyller nesten ut hele livmoren. Sentralnervesystemet og fordøyelsessystemet er nesten helt ferdigutviklet.

Min vektøkning: Det er faktisk en god stund siden jeg har veid meg nå. Skulle på en kontroll i begynnelsen av April, men den ble avlyst pga sykdom, så sist jeg sjekket var det ca 14 kg jeg hadde lagt på meg. Sikkert mer nå, men det får jeg sjekket til torsdag. Da skal jeg på ny kontroll.

Neste kontroll: Jeg skal på svangerskapskontroll hos legen 19. April. Ellers må jeg bestille ny time hos jordmor også. Den bestiller jeg nok i morgen, så tenker kanskje den blir uka etter. Jeg vil gjerne ha en del oppfølging nå for å sjekke hvilken vei fosteret ligger.Marcelo lå jo i seteleie fra ca uke 35 så jeg vil jo helst at han her skal ligge riktig vei.

Cravings: Jordbærsmoothie er nok det jeg har mest cravings på. Den mannen lager med litt lime i er helt fantastisk!! Fikk lyst på det nå!

Mitt humør: Jeg er stort sett i godt humør. Men jeg er veldig sliten om dagen, og det gjør jo at jeg sikkert blir litt fortere irritert. Mest på meg selv heldigvis.

Navn på barnet: Lucas er det vi heller mot, men ingenting er bestemt enda!

Hvordan ligger barnet: Sist vi sjekket lå han med hode ned. Hurra!! Håper legen klarer å kjenne det på kontrollen på torsdag også!!

Tanker om fødselen: Jeg gleder meg og er foreløpig ganske rolig. Jeg tror han kommer før termin og jeg håper at alt går bra og at jeg kan føde uten komplikasjoner. Ellers er det viktigste hele veien at barnet skal ha det bra, så terskelen min for å ta keisersnitt er lav om det skulle bli sånn at det virker nødvendig.

Føler jeg har mage til en høygravid nå!

Er det noe spesielt dere vil høre mer om, så bare si i fra! Jeg skulle gjerne oppdatert her oftere, men må bare ta dagene som de kommer! Jeg er ofte for sliten til å sette meg ned å skrive, men jeg har flere planlagte innlegg i hode, så håper på noen gode dager og uker nå! 🙂

Ønsker dere alle en fin uke. I morgen er det 6(!!!) uker til termin!

___________________________________________________________________________________________________________

Følg meg gjerne på Facebook HER og Instagram HER ! (Brassefrue er navnet der og)

One Comment:

  1. Hurra, seks uker er jo ikke lenge igjen!

    Lykke til med innspurten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • [instagram-feed]