SVANGERSKAPSKONTROLL – UKE 24

Hei!

I dag er jeg akkurat 24 uker gravid og det gjenstår bare 115 dager til vi får møte vår lille stjerne! De siste par ukene har jeg merket mer og mer til livet i magen og det sparkes og presses på både her og der. Noen ganger litt slitsomt, men mest av alt betryggende! 🙂 Min morkake er plassert på fremre vegg noe som gjør at det kan være litt vanskeligere å kjenne spark osv. Hvert fall fra utsiden. Men så langt vi har kommet nå kjenner jeg det både inni og utapå! 🙂 Barnet er ca 30cm nå.. like lang som en stor linjal! Rart å tenke på..:)

Det som er litt spesielt med tiden vi går inn i nå er at sjansene for at barnet kan overleve om det skulle bli født nå blir større og større. Så klart er det alt for tidlig og vi håper vi kan vente til mai hvert fall, men det er godt å vite. Termin er forresten 28. mai så tiden går fort nå!

I dag var jeg på svangerskapskontroll hos legen. Jeg pleier å gå sånn annenhver gang til lege og jordmor, bare fordi jeg synes det er greit med oppfølging fra to forskjellige. I tilfelle noe blir glemt. Det var en vanlig sjekk vi tok i dag med måling av blodtrykk, måling av magen, lytting til forsterlyd og veiing. I tillegg tok jeg crp og ekstra blodprøver fordi jeg har vært så dårlig.

Vekta viste en total oppgang på 9 kg i svangerksapet. Og to av kiloene har kommet den siste måneden. Jeg la på meg veldig mye med Marcelo og vil helst unngå det nå, så håper at den holder seg på ca 2 kg i måneden framover også. Det sies vel at 16 kg er passe?!

Blodtrykket var greit, kanskje litt lavt, noe som forklarer at jeg er litt sliten om dagen. Samtidig var blodprosenten litt lav også så jeg bør begynne å ta tilskudd av jern. Jeg hadde ikke noe god erfaring sist med tabletter, men brukte restorate fra Fitline som er brusepulver. Da kom den seg med en gang, Hva er deres erfaring med jerntilskudd? tar gjerne i mot tips.

Vi hørte fosterlyd og tok første mål av magen og alt så i grunn fint ut! Så neste kontroll hos jordmor er om en måned. Men jeg er av sorten som synes det er lenge å vente med å «se» at alt er bra med barnet, så jeg har bestilt 3D/4D ultralyd 26. Februar. Da er jeg 27+3 uker på vei så skal være gode muligheter for å se barnet! Det viktigste er likevel å få en bekreftelse på at alt er bra! 🙂 Jeg vet at før i tiden hadde de ikke en gang ultralyd å tilby, så kanskje man er litt sånn «hysterisk» til tider, men det er ikke så ofte man går gravid at det vil jeg koste på meg. Vi skal ta på Embla klinikken i Fredrikstad.

Mange lurer på hvordan formen min er og jeg må si at den tross alt er mye bedre enn den var før jul! Å være så mye syk som jeg var og samtidig være gravid var ikke kult. Jeg har ikke fått ryggplager i dette svangerskapet enda (bank i bordet) og det er veldig deilig for det var jeg litt plaget med da jeg gikk med Marcelo. Jeg er dog veldig sliten om dagen og merker at om dager er stressende så får jeg vondt i magen. Da presser det ned på en måte og jeg har også hatt tendens til litt vondt på innsiden av låra. Men håper jeg slipper bekkenløsning. Kynnere som jeg kjenner er jo heller ikke så behagelig, men enn så lenge har det gått bra! =)

Jeg må ellers takke til alle som har vært innom bloggen siden jeg starta. Totalt er den vist 446 ganger siden jeg la ut første innlegg og det håper jeg så klart fortsetter! 🙂

I kveld skal jeg legge ut en fantastisk GIVEAWAY i forbindelse med åpningen! Følg med 🙂

Noen av følgerne mine som venter barn tro?

Følg meg gjerne på Facebook HER og Instagram HER ! (Brassefrue er navnet der og)

4 Comments:

  1. Jeg har to barn utenfor magen, men følger også de som har barn inni magen, alltid like spennende!

  2. Har ikke så mye tips angående jern dessverre. Jeg gleder meg til å se bilder fra 3D ultralyd da. Det er så gøy!
    Godt å se at fornen nå er bedre?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • [instagram-feed]