MARCELO 10 MÅNEDER GAMMEL!

Hei dere ♥

Nå er det på tide med en liten Marcelo Update! Tenk at min lille gullklump har blitt 10 måneder! Tenk at det er 10 måneder siden jeg lå på sykehuset overlykkelig over den lille skapningen vi hadde fått. Og nå har han blitt så stor. Før vi vet ordet av det er han et år!

Vi feiret dagen (som var i går, lørdag 25. Februar) her i Jacundá med en tur til byen. Pappa Mailson fikk omsider gjennomslag for en hårklipp på gutten og han satt blid og fornøyd i frisørstolen for første gang. Skal innrømme at jeg savner de søte krøllene han hadde på siden og at jeg ikke tenkte at det skulle bli så kort, men han ble veldig fin nå også. Han er jo søt uansett den lille vakringen og så var han litt plaga av håret som klødde i øra hele tiden stakkar. Lille gutt er i hvert fall strålende fornøyd med den nye sveisen!

Etter frisørbesøket ble det en cafétur på supermarkedet og Marcelo fikk både fruktsmoothie og brød! Det er lenge siden jeg har oppdatert dere på Marcelo så tenkte jeg skulle fortelle litt om hvor han er nå, for han har forandret seg så mye i det siste!

Utseende: Han blir mer og mer gutt for hver uke som går og som vanlig synes jeg han blir søtere og søtere! Øyenfargen er fortsatt blå/grønn/grå til brasilianernes store begeistring. Håret har jeg allerede skrevet om, men jeg la merke til at det krøllet seg mer her i Brasil enn hjemme, sikkert pga luftfuktigheten.

Tenner: Han har nå 4 tenner, to oppe og to nede. Han har også en tredje på gang nede så det gjør også at han virker større. Synes han ble så nydelig når de to tenna oppe kom ut. Han smiler jo så mye så de er godt synlige!

Væremåte: Marcelo er en morsom liten gutt. Han hermer etter oss hele tiden og presser f.eks fram latter når han hører at vi ler. Ellers babler han i vei og har virkelig «samtaler» med oss innimellom. Han kommer med masse lyder og synes selv det er spennende å høre på sine egne lyder. Han er stort sett blid hele tiden og ser du på han kommer smilet fram med en gang. Han har begynt å peke, spesielt når han vil til noen eller vil ha noe. Ellers er han tydelig på om han vil til noen eller ikke med å enten rekke fram armene eller snu seg vekk. Han prøver å ta tak i alt han kan få tak i og aller helst det han vet han ikke skal ta. Typisk ikkesant?

Fysisk: Han ble holdt litt tilbake den første uka vi var her fordi han var syk, men så snart han ble frisk var han høyt og lavt. Det vil si at han virkelig har fått fart på ålinga si. Han krabber ikke sånn vanlig, men han har fått sin egen teknikk på å komme seg fort fram. Han bruker armer og bein og har vært veldig aktiv her de siste ukene. Han løfter seg opp i krabbestilling, men når han skal bevege seg går magen ned. Ellers sitter han veldig fint selv nå og kommer seg fra liggende stilling og opp i sittestilling på egenhånd. Jeg har ikke veid Marcelo på en stund nå, men jeg syns det ser ut som han har blitt litt slankere nå etter at han har blitt aktiv. Selv om han fortsatt spiser godt! Blir spennende å måle og veie han når vi kommer hjem.

Interesser: Det viser seg at Marcelo er veldig glad i dyr og her på gården har han blitt kjent med både hunder, høner, kyllinger, katter og kuer. Han er ikke redd i det heletatt og griper tak i dem om han får mulighet. Ellers er han fortsatt veldig glad i musikk og elsker å spille på pandeiro (tamburin) med pappa, evt noe som ligner på en pandeiro!

Rutiner: Marcelo har kommet fint i i rutinen mens vi har vært her med familien i Brasil. Han våkner som regel mellom 6.30 og 8 på morran. Han ligger i en reiseseng som er heldekket med myggnetting på en madrass nedafor min seng. Når han våkner tar jeg han opp i senga mi og han ligger der og babler og koser seg sammen med meg. Når vi står opp går Marcelo til bestefaren sin og enten slapper de av i godstolen her eller så tar de seg en runde ute og titter litt på dyra og mater hønene. I mellomtiden lager jeg grøt til Marcelo som han starter dagen med. Ellers utover dagen har han som regel to lurer før han legger seg et sted mellom 19 og 21. I løpet av dagen spiser han grøt, frukt, brød, middag (f.eks moste grønnsaker) og til kvelden får han en flaske melk. Hva vi gjør i løpet av dagen er litt forskjellig, men om det ikke regner er vi som regel ute. Enten leker Marcelo på et teppe i hagen eller så slapper han kanskje av i en hengekøye mellom to trær. Han har kost seg veldig her på gården, så det blir trist å dra!

I morgen drar vi til Maraba for å være der den siste dagen her i Nord. Vi skal sove hos Mainara og grytidlig tirsdag morgen går flyet til Rio og så venter 3 uker på paradisøya Ilha Grande. Telefonen min ble knust og ødelagt i går. Jeg har fått meg en midlertidig telefon, men den er ikke helt oppe og går enda og siden jeg styra med det i går, så henger jeg litt etter med posting av innlegg. Et innlegg fra den siste uka her i nord er rett rundt hjørnet (blir posta i kveld) og så tror jeg at jeg skal få postet innlegg oftere på Ilha Grande, selv om strøm der aldri er noen garanti heller. Mie vet hva jeg snakker om :p Ha en fin dag alle sammen og delta gjerne på Spørsmålsrunden HER. Svar kommer til uka!


Vil du følge med videre på hva som skjer i Brasil og ellers… ???

Følg meg gjerne på Facebook HER og Instagram HER ! (Brassefrue er navnet der og)

PS: Jeg bruker mye Instagram og deler daglig bilder både på feeden og på My Story. Det kommer også videosnutter en gang i blant, så følg gjerne med der! Da kommer man litt «tettere på» enn på bloggen! Hvis man ønsker det da 😉 Ha en fin dag! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • [instagram-feed]