FØRSTE UKA HOS FAMILIEN I BRASIL!!

Hei alle sammen!

Da kan man trygt si at vi har kommet oss på landet i Brasil. Etter vi dro fra Rio tidlig fredags morgen har det gått ganske i ett for oss. Vi mellomlanda i Brasilia og var framme i Maraba ca kl. 12.30. Derfra fikk vi leid oss en bil som en taxisjåfør kjørte for oss hjem til Jacundá. 

Her ventet farmoren og farfaren til Marcelo. Det var et veldig hyggelig møte og Marcelo var ikke skeptisk til noen av dem til tross for at det er fire måneder siden han så farmora si. Farfar møtte han for første gangen. 

Vi tok en tur til byen for å gjøre noen innkjøp og resten av dagen slappet vi av her. Det var sykt varmt her og den første natta ble ganske slitsom for oss. Marcelo var både sliten av reisa og litt slått ut av varmen, så han våkna en del ganger og var litt grinete. Han sover i en egen liten seng ved siden av meg som er helt dekket med myggnetting. Utrolig praktisk på tur. Og så fyller den ingenting!

På lørdag våkna jeg med hodepine. Det hadde regnet hele natta + at vi ikke sov så godt, så det var nok grunnen, men det gikk ganske fort over da vi fikk starta på dagen. Tror vi sto opp ca kl. 8. En litt annen rytme her enn hjemme, men det er deilig å stå opp tidlig for da er det enda litt «kjølig». Denne dagen ble det en del farting. Vi dro inn til sentrum for å kjøpe noen småting. Blant annet en lekematte og en rund sak full av baller til Marcelo. Han ble storfornøyd med det!

 

Vi hentet så oldemoren til Marcelo i byen og dro tilbake til gården. Litt senere kjørte vi avgårde til oldefaren til Marcelo som bor på en gård enda lenger ut på landet. Det tok en halv time å kjøre dit og veien var mildt sagt en utfordring. Men det gikk og nå føler jeg at jeg kan kjøre hvor som helst. Vi kjøpte et bilsete til Marcelo her om dagen så deilig å kunne kjøre trygt med han igjen! 

På gården var det mange folk i anledning bursdagen til oldefaren, og det var både livemusikk og koselige folk. Marcelo fant seg en hengekøye og slappe av i! 🙂 Det virker som han begynner å bli litt mer vant til varmen nå, og det tror jeg jammen vi begynner å bli også! 🙂

Det har regnet utrolig mye på kvelden de dagene vi har vært her og natt til søndag var en natt hvor det regnet ekstra mye. Planen var å kjøre tilbake til gården denne dagen, men pga. regnet turte vi ikke å ta bilen den veien. Mailson og Jonas dro derfor alene på mopeden. Ryktene sier at de fikk utrolig mye deilig kjøtt der. Vi som ble igjen hjemme var ikke misunnelige i det hele tatt. 

Jeg hadde tenkt til å bruke denne dagen på å ordne med bilder/video og skrive litt på pcen. Men neida. I dag våknet jeg til dø mus. Altså den innebygde musa på dataen funka ikke. Vi prøvde mye forskjellig, men det gikk ikke. Så da var det bare å vente til mandag, så vi fikk kjøpt en ny ekstern, og den opererer jeg med enda. Vet ikke hvorfor den innebygde musa plutselig skulle slutte å virke, men jeg får leve med å være uviten der, så lenge jeg har noe som fungerer. 

På mandag var det også tid for manikyr og pedikyr. Det var deilig å etterlengtet på mine vinterfingre og vintertær. Det tok ca en time og det kostet bare 25 reals totalt som er under 75kr. Det kaller jeg billig. Vi ga ho litt ekstra. Senere hørte vi at det var dyrt. Jaja, for meg var det hvert fall latterlig billig når jeg vet hvor mye de tar for sånt hjemme. Vi var i byen ganske lenge og jeg og Mailson spiste grilla kjøtt på en gatesjappe, mens Jonas spiste den dårligste pizzaen han har spist noen gang. Pizza er vel ikke akkurat spesialiteten til brasilianere. Hvert fall ikke her i Jacundá. 

Tirsdag vendte vi tilbake til byen og da hadde vi mer Marcelo. Vi gikk litt rundt i byen, tok ut penger og ordnet litt småtteri. Så dro vi innom tannlegen der jeg og Jonas fikk en grundig rens. Fikk også beskjed om å pusse tenna fire ganger daglig, så da har vi litt å bedrive tiden med kan dere skjønne. Vi tok også med oss en deilig lunsj på en churrasceria denne dagen. Da får man mange tallerkner med tilbehør på bordet, som f.eks ris, salat osv, og så kommer de til bordet med jevne mellomrom med nygrilla kjøtt av alle slag. Så takker man ja til det man vil ha. Sykt billig var det også. Man spiser så mye man vil og det koster bare 15 reals pr. person. Ca 40kr. 

På onsdag var planen å bare være ute på gården. Der vi bor. Men i dag var dagen da frukt og grønt kom til butikken, så vi tok oss en tur inn på morgenen bare for å få handla litt gode råvarer. Vi var tilbake litt etter 10, så dagen hadde jo så vidt begynt. På ettermiddagen fikk vi besøk av noen i familien til Mailson. Blant annet lille Gabriel som er nesten akkurat like gammel som Marcelo. Bare to uker forskjell. De er tremeninger og fant tonen der de lekte sammen på et teppe ute i hagen. Marcelo virker så liten for oss, men når vi så han sammen med Gabriel virket han plutselig så stor. Gøy å se hvordan de på sitt vis kommuniserte og hvordan de var opptatt av å ta leken til den andre hele tiden. Denne dagen grillet vi også picanha her hjemme som må være det beste kjøttet man kan spise. Vi lagde deilig vinagrette og farrofa som tilbehør og nøt som bare det.

Torsdag. Dagen hvor vi tok vår første treningsøkt. De ble 35 minutter jogging + noen styrkeøvelser på beina etterpå. Vi trente rett etter frokost for utover dagen blir det for varmt. Denne dagen regnet det smått egentlig gjennom hele dagen også. Kvelden var litt bedre. Vi har tatt med oss hele Prison Break serien, så den ser vi på når det ikke er ting å gjøre ute. Det skal jo komme en ny sesong i April, så gøy for meg å friske opp litt. Jeg har jo glemt så mye. Og Jonas og Mailson har jo ikke sett den før. Ellers leser jeg Kunsten å være den man er om dagen her. Har kommet ca halvveis og jeg liker det jeg leser så langt. Det er noe utrolig deilig å befriende å ligge i en hengekøye, ute i naturen og bare lese og koble av.

Marcelo har desverre blitt syk. Han hoster og er litt tett/surklete i brystet. Dagen i dag starter derfor med å dra inn til byen for å finne en lege. Det var ikke like lett som vi trodde i denne lille byen. Det ene stedet var det ikke noen lege tilstedet og det andre stedet kom det ingen før senere på dagen. Vårt beste alternativ var derfor apoteket som har en del erfaring med små barn. Han fikk noe å puste gjennom der som skulle løsne det opp litt og noen milde medisiner som vi tok med oss hjem. La oss håpe at det hjelper. Det er jo vanlig å bli litt forkjøla med så store klimaforandringer, men det er ikke noe stas å se lille gutten sånn. Heldigvis er han i god form og blid som han pleier. Vi følger med på at han ikke har feber og håper vi slipper å dra inn til Maraba som er en større by. 

Det ble en veldig lang oppdatering for denne gang. Litt grunnet dårlig internett, en mus som ikke virker og litt sånn!! Rart å tenke på at en uke har gått og jeg tror jeg skal klare å oppdatere dere litt oftere nå som vi er litt mer inne i rutinen. Følg gjerne med på Instagram også for der får jeg til å dele mye oftere. I morgen skal vi besøke onkelen til Mailson på en annen gård. Det blir spennende!!

Håper alt står bra til hjemme ♥


Vil du følge med videre på hva som skjer i Brasil og ellers… ???

Følg meg gjerne på Facebook HER og Instagram HER ! (Brassefrue er navnet der og)

PS: Jeg bruker mye Instagram og deler daglig bilder både på feeden og på My Story. Det kommer også videosnutter en gang i blant, så følg gjerne med der! Da kommer man litt «tettere på» enn på bloggen! Hvis man ønsker det da 😉 Ha en fin dag! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • [instagram-feed]