MARCELO SINE RUTINER!!

Hei alle fine ♥

Først og fremst vil jeg bare takke for så mange fine tilbakemeldinger på forrige innlegg. Det kan være tungt å føle at livet ikke går på skinner bestandig, men da er det godt å føle at man har mange rundt seg som bryr seg. Selv om det ikke nødvendigvis er folk man kjenner personlig. Tusen takk! ♥ Jeg har meldt meg inn i noen facebookgrupper nå og der kan jeg snakke med andre i samme situasjon. Når det er sagt så har vi det veldig bra, har kommet oss videre fra frykten vi hadde og vi merker jo ikke noe til sykdommen. I hverdagen så tenker vi ikke på det i det hele tatt, for han er jo helt normal og fin! ♥

Noen har etterspørt om jeg kan skrive litt om hvilke rutiner vi har, så det tenkte jeg å dele med dere i dag! Marcelo er jo ikke fem måneder engang, så egentlig så har vi ikke vært så opptatt av rutiner enda. Ting har falt seg naturlig og jeg har vært opptatt av å ikke låse opp dagen til at han må ligge i senga da og da, osv. Jeg synes det er fint å kunne være litt fleksibel, og tror at barna har godt av å bli vant til det også. Det er kjipt om man får et barn som blir super vár på ting, fordi man som forelder har gjort barna sånn. Uansett tenkte jeg å fortelle litt om hvordan en normal dag i Marcelo sitt liv kan være! 🙂 Alle dager er ikke like, men man har jo noen ting man gjør daglig uansett! 🙂 

Morgenrutinen

Dette varierer en del, men han våkner stort sett mellom kl. 06 og 10. Da får han flaske med morsmelkerstatning, ren bleie og litt kos og så sovner han igjen. Han våkner som regel for andre gang mellom kl. 10 og 11. Hvis det har gått 4 timer siden sist måltid så får han mat igjen, hvis ikke så venter vi litt.

Marcelo gråter aldri når han våkner. Han ligger i senga og slår litt rundt seg med armene og lager lyder. Så når jeg titter opp i senga hans som står ca en halvmeter fra min, stråler han opp som en sol. Da vil han veldig gjerne opp! Han koser seg ofte litt oppi senga vår og snakker med både meg og pappaen. Etterhvert står vi opp, skifter bleie og vasker han lett, tar på nye klær og går ned i stua. Han spiser ofte ca hver 4. time, så noen ganger får han flaske før vi går ned og noen ganger får han den når vi er i stua. 

Etter det pleier han å ligge enten i lekegrinden eller på teppe på gulvet og babler og holder på med lekene sine. Nå får ho mor tid til å ta seg litt mat og en kopp kaffe! 🙂 Stort sett går det greit for han å leke selv, men i det siste har han blitt mer og mer opptatt av å ha noen der sammen med han. Jeg prøver å få til begge deler. Etter jeg har fått i meg litt mat, leker jeg ofte med han og vi øver på å ligge på magen f.eks og sånt. Han blir fort sliten når det blir for mye «trening» og da sier han i fra. Han er spesielt glad i å prate egentlig.

I løpet av dagen

Hva vi gjør i løpet av dagen varierer litt på om vi har noen avtaler eller åssen været er f.eks. Vi er glad i å gå tur, så noen ganger gjør vi avtaler med andre om å gå tur. I går f.eks møtte vi broren min med en like gammel sønn og da trillet vi tur i et par timer i Gamlebyen. Koselig og Marcelo digger å sitte i vogna og følge med på alt som skjer rundt han. Vi tar alltid med oss ekstra skift, bleier, våtservietter og mat som vi kan blande når vi er på tur. Jeg koker opp vann på forhånd og fyller flaska opp til 120ml, har deretter med et porsjonsbeger der jeg har målt antall skjeer på forhånd, sånn at det er lett å fylle oppi. På en termos har jeg også kokende vann, så da fyller jeg f.eks opp til 150ml og helder oppi pulveret. Så er det bare å blande og maten er klar. Dette har virkelig blitt en rutine for oss og er super enkelt. 

Marcelo har noen lurer i løpet av dagen og det er ikke noe fast enda, men ofte sovner han ca 1,5 til 2 timer etter han har fått mat. Da kan han sove en time eller to og så våkner han gjerne igjen når han begynner å bli sulten. Han får ofte tre måltider med morsmelkerstatning for så å få grøt/fruktmos e.l på sitt fjerne måltid. Da sitter han i sitt tripp trapp sete og spiser. Han elsker å få grøt og lager koselyder som bare det. Han spiser gjerne opp hele skåla/glasset og måltidet avsluttes gjerne med litt melk. Til måltid nummer 2 eller 3 får han også 5 dråper med D-vitamin.

Marcelo er ellers en veldig sosial gutt og her hos oss er det ofte folk, så han får pratet med mange i løpet av en dag. Han følger veldig med på tvén og synes det er koselig å sitte på fanget/i armkroken og titte på tv sammen med en voksen! 

Kveldsrutiner

Middagsmåltidet (grøten) spiser han ofte mellom kl 18 og 21 en gang. Vi bruker Hipp både i glass og grøt! Rundt denne tiden får han også medisiner. Enten 25 eller 50 microgram levaxin for lavt stoffskifte. Det er en liten tablett som løses opp i vann og som han liker å ta. 

Noen ganger går vi en kveldstur på kvelden, ellers slapper vi gjerne av inne. Han leker litt og er ellers sosial sammen med en voksen. Han liker godt om vi synger litt for han, og han prøver å synge selv. Det er kjempesøtt! Ellers elsker han å stå oppreist på fanget og titte rundt seg. Før han skal legger seg prøver vi å få gitt han et bad. Det er ikke hver dag vi får det til, men tanken er egentlig et daglig kveldsbad. Vi har en enkel balje fra IKEA som vi fyller opp med vann som holder ca 37 grader. Marcelo koser seg ordentlig i vannet, så dette er en veldig koselig aktivitet. Vi vasker han med litt såpe og innimellom tar vi også shampoo i håret. Han har jo faktisk ganske mye hår, og han svetter jo litt innimellom, så det føles godt å vaske det. Han er så fornøyd når han ligger på stellebordet etter badet og kan vifte med armer og bein. Så deilig å være naken. 

Han får som regel 180ml flaske på kvelden og det siste måltidet blir som regel sånn kl 23. Etter det legger vi han i senga si. Noen ganger har han sovnet på fanget, men ofte så er han våken når han legger seg. Han får sutten og ligger og koser seg litt i senga. Litt forskjellig om han sovner fort eller om han er veldig pratsom. La oss si han sovner ca ved midnatt og så sover han igjen til et sted mellom kl 06 og 10. Har jo sovet til 11 en gang også, men det er ikke så ofte. 

Dette er litt sånn dagene ser ut normalt sett, men ellers så tilpasser vi oss mye hva vi skal og Marcelo er enkel å ha med seg rundt. Han både liker å kjøre bil, sitte i vogna, være på shoppingsenter osv. Det beste er å ikke gå glipp av noe :p Spør om det er noe dere lurer på!

Er det fler som har litt like rutiner som oss, eller evt. gjør ting helt annerledes? Spennende å høre!

#mamma #marcelo #baby #rutiner #soving #spising #bading


Vil du følge med videre på hva som skjer… ↓↓↓

Følg meg gjerne på Facebook HER og Instagram HER !

Ut September får alle mine lesere/følgere 15% ved kjøp av babynest gjennom babynest.no (annonse). Bruk rabattkoden: BRASSEFRUE når du bestiller. Klikk HER for mer informasjon. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • [instagram-feed]