DAGENE PÅ SYKEHUSET ETTER FØDSEL!

Hei dere! ♥

For litt siden delte jeg min fødselshistorie. Den kan dere lese om HER. Nå tenkte jeg å dele litt om dagene vi hadde på sykehuset etter fødselen! 

Den første natta sov jeg så og si ingenting. Det gjorde ikke Mailson heller. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg tror bare ikke vi klarte å slappe av mens lille Marcelo var våken. Jeg var jo egentlig veldig sliten etter operasjonen og alt og planen var at Mailson skulle passe på han mens jeg sov, og selv om han passa godt på han og trilla han rundt i den lille senga si og kosa med han, så klarte jeg ikke helt å finne roen selv. 

Kl. 05.00 kom barnepleier inn for å måle tempen på han. Hun skjønte at vi ikke hadde sovet så mye, så hun sa hun kunne ta med han ut, så vi fikk hvile litt. Da duppet jeg av litt og så var lille prinsen tilbake kl 05.50. I løpet av natta får jeg morfin fordi det gjør vondt i såret. Jeg kjenner at det napper til i såret noen ganger og skjønte først en dag senere at det kanskje var etterrier. Marcelo sover mye utover dagen. Jeg får stell og medisiner kl.8 og de tar av meg kateteret. Nå er det tid for å prøve å reise seg opp fra senga. Klokka er 8.45 og det kommer en sykepleier for å hjelpe meg. Jeg må prøve å presse meg selv opp selv om det gjør veldig vondt. Dette er vel det vondeste jeg hadde i forhold til hele fødselsopplevelsen min, så da skal jeg ikke klage. Jeg kommer meg opp, får gått med museskritt ut på badet og velger faktisk å ta meg en dusj og pusser tenna. Det var utrolig digg å føle seg litt ren igjen. Sykepleieren skryter av meg at jeg er så fort oppe og går og jeg føler meg kjempebra av skryten jeg får! Stolt av å reise meg opp og gå så fort! 

Dagen er nå i gang og jeg bruker store deler av dagen på å hvile og amme. Jeg må også få sjekket at det går greit å tisse igjen etter at de tok av kateteret, og det gjør det heldigvis. Ellers er det en del amming. Han får foreløpig bare ut råmelk, men den er jo så næringsfull så det går fint! Denne dagen får også broren min en sønn, så det er hyggelig med familietreff og to vakre nyfødte på sykehuset!! Vi har min mamma og bror på besøk nesten hele dagen. Det er hyggelig.Siste amming blir ca kl 01 på natta. Da tar Mailson Marcelo og jeg sover til kl 05.00. Jeg ammer igjen og nå er Mailson også ganske sliten så Marcelo sover i senga hos meg, på armen min fram til klokka 08. Det er så koselig og jeg føler meg så lykkelig! Tenk at jeg er blitt mamma ♥

En ny dag er i gang og jeg får tatt meg en dusj og litt frokost. Jeg har mindre vondt i dag og det føles greit å gå litt rundt. Marcelo bæsjer for første gang og vi er kjempeglad for å vite at alt fungerer! Tenk at man kan bli så overveldet av bæsj. jaja. Det er vel den ene gangen i livet når babyen er liten! 

I dag er det litt mer som står på programmet. Klokka 9 skal Marcelo på legebesøk. Han har gått ned til 3595g, som vil si nesten 200g. Det er helt vanlig og han legger på seg det igjen så snart han får ut litt ordentlig melk. Vi får så besøk av den nyfødte fetteren til Marcelo og hygger oss sammen. Jeg ammer Marcelo og han sovner ca kl. 12. Da gjør jordmor en hørselstest, for det er best å gjøre når han sover. Den slår ikke ut og hun sier at ho skal ta den igjen senere for noen ganger slår de ikke ut med en gang. Nå sovner vi alle tre og sover fram til 14.15. Etterhvert går vi bort og besøker fetter Zakarias på rommet dems og jeg får meg litt middag. Mamma er hos oss nå og jeg ammer igjen. Det blir mye amming og det virker som Marcelo suger godt og melka har begynt å komme. Kl. 18 får vi besøk av Mie, Henrik, Linn, Hege og Thea. De får se Marcelo for første gang, men han sover seg gjennom hele besøket 🙂 


Fullt hus på sykehuset! ♥ Koselig med besøk!


Første møte med en så liten baby.. ♥

De blir en times tid og kl. 19.30 kommer det noen fra nyfødtscreeningen og tar blodprøve av Marcelo. Dette er en test mot 21 forskjellige sykdommer som er viktig å finne ut av fra fødselen av. De stikker han i helen, men gutten vår er flink og virker ikke som bryr seg veldig om det! Det blir kveld og vi bader Marcelo for første gang. En jordmor er sammen med oss. Marcelo skriker mye, men er veldig fornøyd etterpå. Han får på seg ren body og pysj! Klokka blir 21 og jeg får meg litt kveldsmat mens Marcelo ser på fotball sammen med pappa. Skal tidlig krøkas! Han sover, sover og sover!!! 🙂

Jeg ammer han mellom kl. 23 og kl 24, så er det natta for oss. Marcelo sover på armen min denne natta også. Vi har bygd opp med puter og jeg sover halvveis sittende, men det er koselig å ha han inntil kroppen min! Vi står opp kl. 08 og Marcelo blir hentet for veiing og hørselstest. Jeg tar meg en dusj mens han er borte. Han har ikke gått opp alt han gikk ned enda, men det virker som han suger bra så jeg skal fortsette å amme. Han slår fortsatt ikke ut på hørselstesten, så den må vi ta litt senere igjen. Han har litt trange øreganger så det er litt vanskelig å komme til med apparatet. De ser også at han har ganske høy gulsot (240), så det virker som de er litt usikre på om vi bør dra eller ikke. Hvis gulsoten kommer opp i 350 må han lysbehandles, men ofte så går den ned av seg selv. Det er helt stappfult på sykehuset så de trenger vårt rom til nye foreldre. Vi får derfor time dagen etter for å ta ny prøve av gulsoten + hørselstest. Vi reiser derfor hjem sånn i 14 – 15 tiden. Før vi reiser hjem har vi en samtale med jordmor som forbereder oss på tiden som kommer.

Det er utrolig rart å pakke sakene sine, kle på Marcelo og bære han med seg ut av sykehuset. I de dagene vi har vært på sykehuset og fødeavdelingen har vi fått en helt utrolig bra behandling. Alle har vært superkoselige og jeg kunne virkelig ikke vært mer fornøyd med oppholdet. Man gleder seg sikkert ofte til å komme hjem fra sykehuset, men jeg var faktisk litt trist. Jeg synes det var vemodig å si hadet til alle de gode menneskene som hadde passet på oss de siste dagene. Jeg var i en veldig følsom periode her.. Tårene satt så løst og jeg husker da jeg kom hjem i stua og satt meg ned i sofaen med Marcelo.. Tårene bare trillet nedover skinnet og jeg klarte ikke å holde igjen. Jeg var ikke trist, jeg var bare så utrolig lykkelig og overloaded med kjærlighet at det var sånn det kom ut. Jeg synes Marcelo var så vakker og at vi var så heldige at jeg ikke visste helt hvor jeg skulle gjøre av meg. 

Dette var en utrolig spesiell dag og jeg gledet meg til vi nå kunne kose oss hjemme med lille gutten i mange dager uten mas. Jeg visste vi skulle på en sjekk på sykehuset dagen etter, men det ville gå fort og etter det skulle vi nyte dagene hjemme.. De neste ukene ble ikke helt som jeg hadde trodd… 

Fortsettelse følger..


Antrekket han reiste hjem i!


Hans første lur i hjemmet..♥

#gravid #fødsel #sykehuset #setefødsel #keisersnitt #marcelo #mamma #gulsot

Vil du følge med videre på hva som skjer… ↓↓↓

Følg meg gjerne på Facebook HER og Instagram HER !

Ut September får alle mine lesere/følgere 15% ved kjøp av babynest gjennom babynest.no (annonse). Bruk rabattkoden: BRASSEFRUE når du bestiller. Klikk HER for mer informasjon. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • [instagram-feed]