MARCELO 1 MÅNED GAMMEL!!

Hei alle sammen ♥

Jeg skjønner at det å være mor gjør at man ikke får gjort ting akkurat som man hadde planlagt. Dette innlegget skulle vært postet på onsdag, men nå har det allerede blitt lørdag! Hvor ble dagene av mon tro..!? På onsdag var Marcelo en måned gammel og på mandag som var, var han akkurat 4 uker. Nå nærmer vi oss faktisk 5 uker, men bildene er fra 4 ukers dagen. Her skjer det så mye at en uke fra eller til kan ha litt å si!

Se så vakker lille gutten er! ♥

Hvordan har han utviklet seg på en måned?

Utseende.

Jeg synes fortsatt han blir bare søtere og søtere, så hvor skal dette ende egentlig? Han har blitt litt mer fyldig, noe han kler og ansiktet blir mer og mer gutteaktig og mindre nyfødt. Når jeg ser nyfødte nå, så ser jeg hvor «stor» min lille ser ut. Han har også blitt mer utrykksfull og viser mer tydelig nå enn før hvordan han har det. Det er veldig morsomt å følge med på! 

Vekt.

De første ukene gikk ikke Marcelo opp så mye som han skulle. Jeg ammet og han spiste, men han fikk ikke i seg nok likevel. Den ene gangen vi veide han hadde han bare gått 72 gram på 10 dager, og når det er meninga at de skal gå opp 200g i uka, så skjønte vi at han umulig kunne få nok. Etter det har jeg ammet, pumpet meg og gitt han litt morsmelkerstatning ved siden av. Det har gjort at han har lagt på seg 300g på en uke og nå veier han 4192g! Helt perfekt rett og slett! Nå merker jeg at de minste klærne begynner å bli for små, og det er rart. Brått føles det som han vokser så fort!

Kontakt/våkenhet/væremåte

Han sover fortsatt mye, det gjør han. Men samtidig så er han på en måte mer våken når han er våken nå. Han gløtter ikke lenger bare på øyet, men han har de skikkelig oppe og titter rundt seg og observerer. Nå kan han jo også se litt mer enn da han var helt nyfødt og det merker man. Han titter på meg når jeg snakker til han og følger med på det man sier eller på bevegelser! Foreløpig så tror jeg bare smilet er reflekser, men ser han smiler innimellom og ser at han har «fornøydutrykk» i ansiktet, og det er veldig koselig. Men jeg venter fortsatt på det første ordentlige smilet, som er vanlig at kommer rundt denne tiden!

Helsestasjonen og sykehusbesøk

Det skal ikke være lett å være nyfødt. Det er mye som må sjekkes opp! Forrige gang vi var på sykehuset var nå på torsdag, og da var det for å veie han og sjekke gulsotten igjen. Den var på 223 sist og denne gangen hadde den gått ned til 148, noe som tyder på at den er på vei ut. Den skal sjekkes på nytt på fredag for da skal vi inn og ta nye blodprøver. Vekta var jo også veldig positiv og satser på at han fortsetter å legge på seg som han skal framover. 

På tirsdag var vi på helsestasjonen og tok hep. B vaksine. Her skal han ha tre doser tilsammen. Det gikk egentlig veldig bra, selv om han selvfølgelig ikke var superfornøyd med å bli stukket i låret. Han gråt litt de første ti minuttene etter stikket, men ellers ble han ganske trøtt og sov litt mer enn vanlig denne dagen. Det er helt vanlig at de får feber av en slik vaksine, men det fikk ikke Marcelo. Neste dose blir om ca en måned, men før det blir det flere besøk både på helsestasjonen og sykehuset. Kommer tilbake til det 🙂

Nå er det lørdag og jeg og Marcelo skal kose oss med familien i dag. Pappa Mailson er på jobb, så vi spiser hos mormor og slapper av her. Neste uke skal lillegutt være med meg på jobben og hilse på klassen min og kollegaene mine! Ellers venter en veldig spennende ultralyd av hoftene hans på tirsdag. Det er så deilig at det begynner å bli mer sommer i lufta, så vi kan trille mer turer! 

Hva skal dere i helgen? Nyt dagen og gjør det beste ut av den ♥ Suss og klem fra meg og Marcelo!!

#baby #nyfødt #4uker #babygutt #1måned #utvikling 

Vil du følge med videre på hva som skjer… ↓↓↓

Følg meg gjerne på Facebook HER og Instagram HER !

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • [instagram-feed]