MARCELO 2 UKER GAMMEL!!

Hei dere ♥

Det er fort gjort å glemme tid og sted når sola skinner som den gjør nå om dagen og man har verdens vakreste lille gutt i armene! Det er som en drøm, bare at denne drømmen er sann. Marcelo har nå levd i over to uker. Det føles rett og slett som en evighet siden jeg lå der på sykehussengen og visste at ikveld skal jeg få en sønn. Jeg husker det godt, men det føles så lenge siden og det har jo skjedd så sinnsykt mye siden da. Og så er det bare så vidt over to uker siden. Helt uvirkelig. Det skjer mye den første tiden, og hver dag er en ny dag til å bli kjent med lille vidunderet vårt. 

På mandag var han 2 uker!! 

Hvordan har han utviklet seg på to uker?

Utseende.

Hvis jeg ser på bilder fra dagen han ble født, og så hvordan han ser ut nå er det stor forskjell. Hodet har fått en mer «normal» form og han har fått finere trekk. Det er jo litt typisk for nyfødte babyer er ofte rynkete og litt rare. Jeg synes jo han var helt utrolig nydelig da han kom, men ser at han bare blir søtere og søtere for hver dag. Jeg er nok litt inhabil her, men jeg må si at vi virkelig har fått en vakker unge! ♥ 

Vekt.

Da han ble født veide han 3745g, og så gikk han ned ca 200g. Da vi veide han i går veide han 3750g, noe som betyr at han har tatt igjen fødselsvekten sin. Det er vanlig at de legger på seg ca 200g i uka fra nå av, så det blir spennende å se.

Våkenhet.

De første dagene sov han nesten konstant. Han var nok også litt ekstra trøtt pga. gulsotten, men de siste dagene ser vi at han har blitt mer og mer våken. Nå tipper jeg han er våken ca 6 timer i løpet av døgnet. Det er veldig koselig at han er mer våken, for da kan man få litt mer kontakt med han.

Væremåte.

Marcelo er stort sett rolig og fornøyd. Han gråter veldig sjeldent og det kommer mer litt knirkelyder enn gråt når han er sulten eller ikke er helt fornøyd. I går gråt han en del på ettermiddagen, og da tror jeg det var mageknip som plaget han. Det gikk over etter en god trilletur, men jeg er ellers veldig glad for at han ikke skriker mye, for man kan fort føle seg litt maktesløs når man både har gitt mat, skiftet bleie og ikke skjønner hva som feiler barnet. 

Han reagerer hvis man snakker med han og åpner øya mer da. Han holder blikket noen sekunder av gangen og kan komme med noen koselyder. Han har mange morsomme uttrykk i ansiktet der han både kan se veldig bekymret ut og så kan det se ut som han ler eller smiler. Det er nok foreløpig bare reflekser, men det er gøy å se at det kommer mer og mer. Nå har også armer og bein begynt å bli ganske aktive når han ligger for seg selv. Spesielt hvis han blir litt utidig. 

Besøk til Helsestasjon eller sykehus.

Denne uka er det veldig rolig og det er deilig. Neste torsdag skal vi på sykehuset igjen for flere blodprøver og for å se om gulsotten er der fortsatt. Krysser fingrene. Ellers skal han også få Hepatitt B vaksine denne måneden. Denne vaksinen er ikke vanlig at alle får, men Marcelo får den fordi pappaen er fra Brasil. Det er jo også betryggende for oss om vi skal reise dit i løpet av det året jeg er i permisjon. Senere blir det 6 ukers kontroll i juni og 3 måneders kontroll og en annen vaksine i juli.


Begynner å bli lei bildene… :p hihi..

Er han ikke bare vakker?

Jeg koser meg kjempemasse hjemme sammen med denne gutten og gleder meg til ukene som kommer. Det er så fin tid vi har i møte og jeg håper at vi får en knallsommer så jeg og Marcelo kan være mye ute og gå masse turer.  Vi har hatt noe besøk, men de neste par ukene skal vi nok få enda mer tid til å hilse på alle rundt oss! Marcelo er kjempeklar for å bli kjent med alle de fine menneskene som mamma kjenner 🙂

I kveld er det bare avslapping. Pappa er på fotballkamp, så vi er hjemme alene. Jeg har fått så mange koselige kommentarer og har ikke fått tid til å svare på alt enda, men vi setter veldig pris på det, og svarene kommer litt etter litt! =)

#2uker #nyfødt #baby #babyboy #babygutt #utvikling 

Vil du følge med videre på hva som skjer… ↓↓↓

Følg meg gjerne på Facebook HER og Instagram HER !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • [instagram-feed]