NOK EN DAG PÅ SYKEHUSET MED MARCELO!!

Hei dere!! ♥

Dagene går og Marcelo har levd i hele to uker i dag! Tiden flyr, men det føles som en evighet siden fødselen. I dag startet dagen med et sykehusbesøk, og som vanlig tar det litt tid når vi først er der. Det har seg jo faktisk sånn at vi har tilbrakt ganske mange dager av Marcelos første to uker på sykehuset. Stort sett har det vært dagsturer og det var mest hyppig den første uken. I dag var en ny dag for å dra på sykehuset og nå hadde vi ikke vært der siden onsdag. Ny rekord! 🙂 Vi har tatt litt forskjellige prøver når vi har vært på sykehuset, som jeg kan komme tilbake til senere. Men i dag var agendaen å sjekke om gulsotten hadde gått ned.

Det er svært ofte at nyfødte får gulsott. Faktisk nesten alle får litt. Men ofte så kvitter kroppen seg med den av seg selv. Hvis den ikke går bort av seg selv kan den behandles med lysbehandling. Det skjer hvis verdien er oppe i 350 (uten at jeg vet akkurat hva det betyr, men på voksne skal den ikke være mer enn 15). Marcelo sine verdier har ikke oversteget dette, men det meste han har vært oppe i er 315. Det var sist mandag. På onsdag var den nede i 298, og i dag 248. Dette er jo noe som tyder på at den går nedover og vi håper at kroppen vil skille den ut av seg selv. 

Når man får gulsott kan man ofte bli litt mer slapp enn normalt og spise mindre, så det er viktig å se til at han spiser bra og at han bæsjer og tisser. Det gjør heldigvis Marcelo, så jeg har troa på at det skal gå bort av seg selv. Likevel må man følge med og sjekke opp. Neste kontroll for oss blir torsdag neste uke. Når man ammer kan det være vanskelig å finne ut hvor mye han faktisk får i seg. Derfor veier vi han også på kontrollene for det er viktig å se at han legger på seg. De går vanligvis ned mellom 5-10% av vekten sin  i løpet av de første døgna etter fødselen og så begynner de å legge på seg igjen. Marcelo veide 3745g ved fødsel og gikk ned ca 200g av de. Han har nå begynt å gå opp igjen, men det har gått litt tregt. Men det går riktig vei og vi ser at han spiser ofte og godt, så da fortsetter vi med fullamming enn så lenge. Det er jo det jeg helst vil også. I dag var vekten hans på 3732g, så han er så og si oppe i fødselsvekten nå. Det blir spennende å se til neste uke hvor mye han har gått opp da. De skal i utgangspunktet legge på seg ca 200g i uka, men det hender det går litt tregere akkurat de første par ukene. 

Vi fikk også sjekket hjertet hans i dag ved ultralyd på grunn av en liten bilyd når de lyttet på han, men alt så bra ut med hjertet og han vil bli sjekket igjen om noen måneder. Må virkelig si meg fornøyd med all oppfølging lille gutten vår har fått. Der tror jeg virkelig det norske helsevesenet er enestående og jeg er utrolig glad for at de virkelig tar barna på alvor og sjekker det som er å sjekke om det er noe usikkert. De første årene i et barns liv er kjempeviktig for utviklingen og man skal ikke vente med å sjekke ting om man er usikker på om alt er bra. Det meste kan jo faktisk gjøre noe med, så å være «etterpåklok» er ikke et alternativ føler jeg. 

Veiing!


Vekta endte på 3,732 kg 🙂

Slapper av og venter på kontroll under varmelampa!

Dagen gikk veldig fint og vi dro hjem ca kl. 15. Ellers i dag har det bare blitt å slappe av hjemme og nyte sola litt! I morgen får vi besøk fra helsestasjonen. Det blir spennende! Jeg vet jo ikke helt hva et slikt treff innebærer, men jeg regner med at de skal se litt hvordan vi har det, snakke litt med oss og så skal de veie Marcelo. Det blir uansett hyggelig tror jeg!

Ha en fortsatt fin dag alle sammen!! Er det fler som har hatt hyppige sykehusbesøk den første tiden med barnet sitt tro? 

Ps: Senere kommer to ukers innlegg og så holder jeg på å skrive fødselshistorien også, så den blir å se på bloggen om litt! Dagene går så fort, og jeg har jo mest fokus på lillegutt, så skrivinga blir litt innimellom slaga. Men ting roer seg litt når vi får flere dager i ro og fred hjemme framover!♥

#fødsel #nyfødt #sykehus #kontroll #gulsott #2uker #baby #babyboy #babygutt

Vil du følge med videre på hva som skjer… ↓↓↓

Følg meg gjerne på Facebook HER og Instagram HER !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • [instagram-feed]