IGANGSETTING AV FØDSEL? 2 DAGER OVER TERMIN!

Hei igjen mine fine ♥

Har fått mange spørsmål i dag om hvordan det gikk i går, og jeg har egentlig bare vært litt sløv og ikke skrevet her før nå. Jeg dro jo på kontroll i går for å se hvordan det lå an med lille bebisen min som ligger med rumpa ned og som vi så gjerne vil møte snart! Kontrollen var på sykehuset og den startet med måling av fosterlyd og hjerterytme. Denne gangen satt jeg bare i ca 40 minutter og de var heldigvis fornøyd med resultatet. De sjekket i tillegg urinprøven min og blodtrykket. Alt normalt!

Etter dette skulle jeg inn å snakke med en lege. Hun tok først ultralyd og brukte ganske god tid på dette. Tok mange målinger, men det var vanskelig å få noe ordentlig resultat fordi det ble mye skygger fordi barnet lå litt rart til. Ikke typisk han i det heletatt :p Han lå visst med ryggen sin opp mot min mage og da er det jo ikke så lett å måle magen hans f.eks, men hun sa at ho trodde han veide ca 3800g, selv om jeg måtte ta det litt med en klype salt. Så utførte hun en vaginal undersøkelse for å sjekke om jeg hadde noe åpning. Den var bare på litt over 1cm, noe som ikke er veldig mye. Hun ringte overlegen for å finne ut av hva som blir planen videre…

Etter prat med legen og utveksling av mange tall jeg ikke skjønte noen ting av fant de ut at det etterhvert kan bli aktuelt med igangsetting. Jeg synes det var litt rart for da jeg var på kontroll i uke 36 sa de at de ikke satt i gang når det gjelder setefødsler, men det er visst mulig likevel om alt ser bra ut med meg og barnet. Er jo selvfølgelig litt betryggende å høre det, for da sier de jo på en måte at ting ser bra ut og at vi begge er friske. Vel.. det første jeg hørte var at de snakket om «i morgen» og «jeg vet ikke hvor lenge vi bør vente».. Jeg satt der, kjempespent og trodde egentlig at de snakket om et evt. keisersnitt. Men da hun var ferdig med samtalen forklarte hun meg alt. Jeg har fått ny time på søndags morgen, altså 24. april. Om det ikke har skjedd noe av seg selv før den tid så skal jeg bli satt igang med ballongkateter. De ville vente til søndag, for det beste er tross alt om det starter av seg selv.. Men før dette ville hun prøve å tøye åpningen en gang til i håp om at det kanskje kan skje ting da. Det var absolutt ikke deilig.. fy, så vondt.. og det jeg tenkte mest på når jeg lå der var.. Slapp av, Kristine.. Dette er sikkert ingenting i forhold til fødselen…:) Greit å få en pekepinn og kanskje! Men så var det dette ballongkateteret da.. som en uerfaren gravid som jeg er så visste jeg ikke helt hva dette betyr, men det har jeg fått en forklaring på nå.

Jeg kommer altså inn der kl. 10 på søndag (om jeg ikke har født før). Jeg blir registrert og begynner med å måle forsterlyden i ca 30 minutter slik jeg har gjort tidligere. Deretter vil et kateter (myk gummislange) skyves inn i livmorhalsen. En ballong på kateteret fylles med væske for å holde kateteret på plass. Så skal jeg reise hjem og vente på at fødselen skal starte. Neste morgen møter jeg på fødeavdelingen igjen, og hva som skjer da vet jeg ikke, men da regner jeg med at de tar en vurdering på om fødselen er i gang eller ikke. Om vannet går, jeg får rier, blødninger eller ballongen sprekker mens jeg er hjemme skal jeg ta kontakt med de før jeg har avtalt tid igjen neste morgen. Dersom ballongen faller ut, er visst det bare bra og jeg skal bare møte opp til avtalt tid neste morgen. Jeg håper jo at jeg slipper å vente til søndag, men det er altså det som skjer om ikke lillegutt vil komme av seg selv. 

Jeg merker et konstant trykk mot underlivet når jeg beveger meg rundt og kjenner noen sammentrekninger, men det er nok ikke rier. Jeg er litt kvalm til tider, men det er visst ganske normalt når man får sammentrekninger. Det er rart å gå å vente på rier, men jeg håper hele tiden at det skal komme og blir faktisk glad når jeg kjenner smerte i magen eller underlivet. Merkelige greier dette!! 


Fra kontrollen i går! Uke 40+4 ♥

 

Har noen der ute erfaring med å starte fødsel med ballongkateter? Jeg hører gjerne på deres erfaring. Tok det lang tid før det begynte å skje noe da?

#fødsel #gravid #igangsetting #svangerskap #uke40 #ventetid #baby

Følg meg gjerne på Facebook HER og Instagram HER !

Jeg føler det blir mye fødselsprat om dagen, men det er litt vanskelig å unngå. Håper dere ikke går lei. Uansett.. hvis ikke jeg ligger og føder i morgen skal jeg dele noen før/etter-bilder fra oppussinga her i heimen! Vi har endelig fått på plass noen bilder, så nå kan jeg vise dere! Si ifra om det er noe spesielt dere vil høre om framover.. Nå blir det jo naturligvis en del om fødsel og baby. Hold ut med meg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • [instagram-feed]