HVORDAN SKAL JEG FØDE??

Hei dere ♥

Nå ligger jeg som et halvslakt i senga og er egentlig klar for å lukke øynene når som helst! Men et blogginnlegg og litt undring fra dagen har man alltids tid til!

I dag var vi hos jordmor på helsestasjonen. Mailson var også med denne gangen. Vi skulle ta en vanlig kontroll, sjekke hvordan fosteret lå og snakke om fødselen. Siden dette er min første graviditet, så er alt dette nytt og spennende for meg, og kanskje litt skremmende også til tider. Jeg vet jo faktisk ikke hva jeg går til i det hele tatt!!

Jordmora klarte ikke å kjenne ordentlig om fosteret hadde lagt seg med hode ned og fikk derfor en annen jordmor til å komme å sjekke. Hun var heller ikke sikker, så neste uke skal jeg tilbake igjen for å se om det er lettere å finne ut da. Da er jeg i uke 36 og hvis de ikke finner det ut, kan de henvise meg til sykehuset for ultralyd. Det er jo litt viktig at han ligger med hode ned og blir klar til å komme ut snart! Jeg har hørt så mye om fødsler, så en setefødsel er ikke noe jeg ønsker akkurat. Men mye kan skje enda, så jeg får bare vente til mandag og se! 

Etter sjekken så begynte vi å snakke om fødselen. Jordmora viste fram forskjellige bilder og forklarte steg for steg hvordan en vanlig fødsel foregår, om når jeg bør komme meg på sykehuset osv. Det er ganske utrolig at det er mulig å få pressa et lite menneske ut av kroppen. Jeg må innrømme at det ikke akkurat så behagelig ut og at redselen for at noe skal gå galt absolutt er tilstede selv om jeg ikke kan si at jeg gruer meg. Jeg er mer spent, og kjenner at jeg bare må ta ting som det kommer. Jeg får jo faktisk ikke forberedt meg på noe jeg ikke vet hvordan er. 

Det finnes jo også forskjellige måter å føde på. Vi snakket litt om det også, men jeg kan ikke si at jeg har bestemt meg for noe spesielt. Jeg følger derfor jordmoras råd om å være «open minded». Jeg tror på en måte ting vil falle seg naturlig underveis og at ting bare blir som det blir. Men en ting vet jeg, og det er at jeg ikke har tenkt til å leke superhelt denne dagen! Kan jeg få noe som lindrer smerten og gjør ting enklere for meg, så er jeg ikke vond å be! Jeg tar det jeg kan få :p 

Denne samtalen var nok også litt spesiell for min kjære mann som også skal igjennom sin første fødsel. Jeg tror ikke det er vanlig at mannen er så involvert i Brasil som han er her, pluss at menn er menn, så de har kanskje ikke tenkt så mye på fødsel før man plutselig står der og venter barn og skjønner at man skal være den største støttespiller for sin kone denne dagen. Mailson gleder seg nok veldig, men jeg tror nesten han er mer nervøs enn meg. Uansett så blir det veldig spennende og så får vi se hvem som skriker høyest inne fra fødestua, meg eller han. Haha!! Samtalen i dag hjalp kanskje litt for nå vet han hva som skal skje, men tror godt han kunne vært foruten noen av bildene :p 

Ellers i dag har det jo vært årets fineste dag værmessig. Det var så deilig å stå på verandaen ista og bare trekke inn den deilige vårlufta. Kjenner at jeg virkelig gleder meg til våren ordentlig kommer og det nærmer seg sommeren. Det er virkelig den beste tiden. Vi har også vært i Sverige med brodern i dag og handla inn mer enn vi har plass til, så ikveld har jeg vært helt utrolig sliten. Bare de siste ukene merker jeg hvor mye fortere jeg blir sliten, spesielt i ryggen. Har jeg gått i en halvtime så føler jeg meg egentlig «ferdig», og jeg gikk nok mye mer i dag, så nå får det bli rolig noen dager!

I morra skal jeg bare ordne med ting i heimen tror jeg. Først og fremst slappe av og så pusle rundt med forskjellige småting. Kanskje ta noen bilder av tinga jeg har til lille bebis nå og legge ut på bloggen! Tenk at det bare er litt over en måned igjen!! Det er helt utrolig og jeg vet det kommer til å gå så fort!! Dette er en spennende tid!!


Et random bilde fra da vi var ute og gikk tur her om dagen. Nyter en deilig smoothie med mango og pasjonsfrukt. (til tross for at det bare er 6% pasjonsfrukt i den og f.eks både mer eple og appelsin. Jaja… alt for å selge mer! )

Har du vært igjennom en fødsel? Hvordan fødte du? Varte det lenge og fikk du smertestillende?

Det hadde vært spennende å høre i korte trekk hvordan dette var for andre..:)

#gravid #svangerskap #35uker #fødsel #helsestasjon #jordmor 

Følg meg gjerne på Facebook HER og Instagram HER !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • [instagram-feed]