HAR DU EGENTLIG RETT TIL Å SNAKKE OM MENNESKERETTIGHETER, BREIVIK?

Jeg vet at jeg egentlig ikke burde gi denne saken eller mannen noe form for oppmerksomhet, men jeg klarer bare ikke å la vær. Jeg må få det ut, for det okkuperer mine tanker… Er det en mann som virkelig klarer å provosere meg, så er det Anders Behring Breivik. Merker at bare det å skrive navnet hans gjør meg bittelitt vondt.

I dag da jeg var ute og kjørte, hørte jeg på nyhetene på radioen. Breivik mener han er utsatt for brudd på menneskerettighetene i hans opphold i fengselet. Han klager spesielt på isolasjonen og kommunikasjonskontrollen han er utsatt for og på tirsdag begynner rettsaken om hans soningsforhold. What?? Jeg blir så sint. Eier denne mannen ingen skam? Jeg prøver å fortelle mannen min og forklare han situasjonen, men jeg klarer nesten ikke å gjøre det uten at jeg nesten begynner å grine. Det denne mannen gjorde i 2011 er så grusomt at jeg har ikke ord for det. Og selv om jeg ikke ble personlig berørt av det, så er det virkelig noe jeg aldri vil glemme.

Så Breivik…. En dag for nesten fem år siden tok du 77 menneskeliv. 77 personer ble DREPT på grunn av deg. Du har utsatt 77 familier for et tap de aldri kan få tilbake og for den verste smerten et menneske kan tenke seg. Du har berørt en hel nasjon og verden med dine grusomme handlinger… 

Har du i det heletatt rett til å snakke om menneskerettigheter? Har du egentlig rett til å klage? 

I utgangspunktet er jeg en person som mener at alle mennesker er like mye verdt og at menneskerettighetene selvfølgelig bør gjelde for alle. Men her klarer jeg ikke å være nøytral. Jeg klarer faktisk ikke å tenke at du har rett på noe som helst. Har du tatt nesten hundre menneskeliv og ødelagt livet til enda fler, da bør du faen meg holde kjeft og være fornøyd med at du selv ikke gikk med i dragsuget!!

At Norge bruker både tid og penger på en slik mann er noe som bare føles kvalmt egentlig. Og ser man på andre fengsler rundt om i verden, så tror jeg ikke akkurat han har havna på verst tenkelig sted. Jeg tenker på alle de som mistet noen de var glad i denne dagen… den dagen da en mann ble forvandlet til et monster og ødela så mange liv! Jeg føler så med dem og synes de er utrolig sterke som har kommet seg gjennom dette. Jeg vet helt ærlig ikke hvordan jeg hadde taklet dette selv, og tror jeg fort kunne «klikket» i en slik situasjon om noen hadde drept en av mine nærmeste på denne brutale måten. Derfor er det så utrolig frekt å i det heletatt prøve å klage på noe som helst i ettertid.. Å begynne å klage på hvordan man blir behandlet osv. Hallo? Hva forventer du egentlig? 

Nei, jeg må nok bare legge denne død nå.. Jeg tror jeg har fått fram på poenget mitt. Og til Breivik vil jeg bare si: Gå og legg deg og ti stille! Takk!!


Bildet er hentet fra kongehuset.no

Hva synes du om denne saken? Synes du han har rett til å klage eller snakke om brudd på menneskerettigheter?

#breivik #rettssak #menneskerettigheter #samfunn #engasjert 

Følg meg gjerne på Facebook HER og Instagram HER !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • [instagram-feed]