SOPHIE ELISE, IKKE DØM ANDRE BLOGGERE!

Hei folkens! ♥

En ny kveld har kommet.. Jeg slapper av i sofaen. I dag har jeg hatt spansk med ungdommene på skolen, fikset bryna, hengt med Mie og sett på innebandykamp!! Nå er det deilig å slappa av litt før jeg skal legge meg! Jeg leser daglig igjennom en del blogger…Det er noe jeg virkelig koser meg med. Jeg hørte på radio´n at en mann i gjennomsnitt kan navnet på 6 bloggere og en kvinne kan navnet på 9. Jeg kan sikkert navnet på 50, hvis ikke fler. Hehe. Om det er positivt eller ikke vet jeg ikke. Men det blir kanskje sånn når man blogger en del selv. Det er spennende å følge med hva andre skriver.

Som dere skjønner, i dag har jeg noe å si om Sophie Elise.. Liker jeg dama? Ja, jeg gjør egentlig det. Jeg synes det er kult at hun er så frittalende og tøff og jeg har flere ganger forsvart henne ovenfor folk som synes ho bare virker som ei dum jente som prøver å få oppmerksomhet. For desverre er det mange som har den tankegangen.. Vel, det bor nok mye mer i jenta enn et behov for oppmerksomhet. Og hvem har vel ikke det til tider!? Her må vi ikke undervurdere oss selv. Veldig mange ønsker litt oppmerksomhet en gang i blant.

En ting skuffer meg likevel litt, og resten av innlegget er til deg Sophie Elise… I løpet av de siste par ukene har jeg ved et par anledninger lest at du «rakker ned» på bloggere som promoterer seg selv ved å betale for at folk skal se innleggene deres. Det er flere måter å gjøre det på, men det er gjennom facebook du nevner, så det er den jeg tar for meg nå. Jeg vil sitere deg fra et innlegg du skrev tidligere i dag..

Haha, forresten synes jeg det er veldig morsomt når bloggere skal begynne å påtatt engasjere seg for samfunnsrelaterte saker fordi det er.. riktig? Fordi de ser at det funket når andre gjorde det? Og så betaler de for at innleggene skal synes for mange på facebook, såkalt «sponset». Jaja, alt for å ikke miste lesertall..

Det er her jeg ble skuffet for andre gang og derfor velger å si noe om det nå. Du vil kanskje si at du ikke rakker ned på andre bloggere, fordi du skriver at du synes det er morsomt. Men i teorien så er det jo egentlig det du gjør, for det blir på en måte å latterliggjøre hvordan andre velger å promotere bloggen sin på. For et par dager siden sa du i et intervju (jeg tror det var på Senkveld) at du har jobbet hardt hver dag for å komme dit du er i dag. Du har jobbet for at folk skal få øynene opp for bloggen din, for at lesertallet skal øke og for at dette skal bli noe du kan leve av. Og du har gjort det jævlig bra. Likevel vil jeg si at det finnes mange måter å promotere seg selv på. Jeg vil tro at du da du begynte å blogge vant du mange lesere på det du skrev om. Silikonpupper, restylane, løsvipper, lettkledde bilder, provoserende innlegg/bilder osv. Dette er også en måte å promotere seg selv på. Det er først etterhvert som du har blogget at du har begynt å blogge mer om samfunnsrelaterte ting. 

Jeg vet ikke om du sikter til noen spesielle når du skriver at noen påtatt har begynt å engasjere seg i samfunnsrelaterte saker.. Trolig gjør du det, og jeg kan egentlig bare snakke for meg selv. Jeg synes det er rart at du kan ta «cred» for at andre nå engasjerer seg i samfunnsrelaterte saker. Sånn jeg tolker det virker det som du tror folk nå engasjerer seg bare fordi du har gjort det.. (og du har fått mange positive tilbakemeldinger på det). Jeg for min del har alltid engasjert meg i visse saker i samfunnet og det er ikke noe jeg gjør fordi jeg føler at det er noe jeg må eller fordi jeg har sett at det har funket for deg.. For jeg tror ikke det er pga det du skriver at det har funket for deg.Hadde du startet bloggingen med kun samfunnsrelaterte innlegg, den gangen du ikke hadde lesere, hadde svært få fått de med seg.. i forhold til nå som sykt mange får det med seg, egentlig uansett hva du skriver om. Det er stor forskjell på å ha en blogg med nesten 100 000 daglige lesere og en blogg med 100 daglige lesere.. Dette er et eksempel, men dine innlegg vil bli lest, innleggene til en blogger med 100 daglige lesere vil ikke bli lest av nesten noen, selv om de kan ha skrevet kjempebra eller ha veldig gode poeng. Og her kommer vi tilbake til det du skrev på bloggen din tidligere i dag. At de betaler for at innleggene skal synes for mange på facebook. Er det egentlig så rart? Har man skrevet et godt innlegg så er det kanskje nettopp dette som må gjøre for at folk faktisk skal se innlegget. Det er en måte å promotere seg selv og sin blogg på. Det er en måte å bli oppdaget på.

Jeg synes du burde ha mer respekt for andre bloggere og at man faktisk gjør en innsats for å bli oppdaget, for å nå en drøm. Den samme drømmen som du hadde en gang.. Det finnes forskjellige måter å promotere bloggen sin på og den måten må ikke være å skrive provoserende innlegg eller å vise lettkledde bilder. Alle har et valg og det synes jeg vi burde respektere, istedenfor å latterliggjøre andre i samme bransje for å gjøre ting på en annen måte. 

Du ble fort kjent, og lesertall har vel egentlig aldri vært et stort problem for din del. Jeg tviler virkelig ikke for at du har jobbet hardt for å komme dit du har, Sophie, for det er jeg helt overbevist om, men bare for å sette ting litt i perspektiv…

Du poster et innlegg på bloggen din. Du deler det kanskje på bloggsiden din på facebook og i løpet av dagen er det ca 60000 personer som er innom å leser innlegget ditt, uansett om innlegget kun inneholder et bilde og fire setninger. Folk klikker seg inn uansett. Og nå vil jeg ta meg selv som eksempel… Jeg kan bruke lang tid på å skrive et innlegg som jeg til slutt er veldig fornøyd med. Hvis jeg kun poster det på bloggen min uten å gjøre noe mer ut av det, vil kanskje 50 – 200 personer lese innlegget. Dette er da folk som klikker inn på bloggen bare for å sjekke om det har skjedd noe nytt der. Såkalt faste lesere. Derfor må jeg prøve å promotere innlegget, for jeg skriver jo for at folk skal lese det jeg skriver.. Hvis ikke kunne jeg like godt skrevet dagbok. Jeg kan bruke over en time på å bare dele innlegget på forskjellige sider/grupper på facebook. Likevel er det ikke sikkert så mange klikker inn på det, men dette er for å ha en sjans for at folk skal finne det interessant. En sjans for å bli oppdaget for noe bra man har skrevet. Har jeg skrevet et godt innlegg vil jeg kanskje komme opp i 2000 lesere den dagen. Slår det ekstra an, kan jeg være heldig å komme opp i 4000, og da er innlegget virkelig bra. Så er det virkelig så rart at folk blir frista til å legge inn f.eks. en femtilapp for at innlegget skal synes for mange på facebook? Nei, det synes jeg ikke.. Og det er blir helt feil for meg å latteliggjøre folk som gjør det fordi de prøver å «synes» litt mer. Hvem hadde ikke ønsket å bare kunne poste et innlegg og så satt det andre folk der ute og delte innlegget..!? Dette er selvfølgelig noe du ikke har greie på for du har aldri vært i den situasjonen der du har blitt nødt til å sitte i timesvis for å dele innlegg osv. for å få lesere. Derfor blir jeg skuffa over at du har den holdningen til andre bloggere. «jaja, alt for å ikke miste lesertall» skriver du.. Det er veldig mye som kan sees på som stunt/måter for å ikke miste lesertall på.. Men det trenger ikke alltid å inneholde pupper eller dyrevern. 

Og denne går til alle som blogger.. Vis respekt for andre bloggere og hvordan de jobber på. Ha forståelse for at veien til å oppnå det man vil ikke nødvendigvis er den samme som du velger å ta!! Sånn, da var det sagt!! og sånn bortsett fra denne lille skuffelsen så er jeg egentlig en fan av denne jenta altså.. og skuffelsen går nok snart over…:) :p  Ha en fin kveld alle sammen…♥ Nå skal jeg snart ta kvelden og se om telefonen min har begynt å fungere ordentlig igjen. Tror den har fått kuldesjokk. Den reagerer lissom ikke når jeg trykker på den. Jaja. Kalde Norge!! Brrr.. Må vel leve med det! =)


Bildet er hentet fra tv2.no

Noen der ute som er enige med meg, eller hva er din mening egentlig?

#sophieelise #blogg #kjendis #skuffet #bloggere #dømmende #mening 

LES OGSÅ: 10 GODE GRUNNER TIL Å BLI GRAVID.

Følg meg gjerne på Facebook HER og Instagram HER !

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • [instagram-feed]