10 GODE GRUNNER TIL Å BLI GRAVID!!

Hei store og små, tjukke og smale ♥

Å være gravid er som kjent ikke alltid en dans på roser. Graviditet er jo fantastisk i seg selv, men det fører med seg en del ulemper i form av f.eks. kvalme, vektøkning, vond rygg osv. Jeg tenker alltid at man skal prøve å være så positiv som mulig og i dag skal jeg gi dere noen gode grunner til å bli gravid. For i tillegg til det å faktisk få en fantastisk liten skapning ut av det hele, så har graviditeten sine fordeler også!!

Følg med her..

1. Å få stor mage er plutselig blitt noe flott og positivt. De fleste misliker når magen eser ut og får kuleform. Det kan selvfølgelig også være litt uvant når man blir gravid, men dette er noe som både oppfattes som flott og fantastisk. Selv synes jeg det var veldig fint når magen fikk såpass stor størrelse at folk kunne se at jeg var gravid, og ikke bare tro at jeg har lagt på meg. Jeg har aldri tidligere vært særlig begeistret når magen har est utover, men nå er jeg det!! 

2. Man får finere hår. Visste du at gravide ofte får mer glansfult og finere hår. Ikke mister man like mange hårstrå som til vanlig heller, noe som gjør at det blir fyldigere! Fyldig, glansfult hår – Ja, takk!! Hadde dette bare vedvart etter fødsel..;)

3. Man har «lov» til å være sliten. Å være sliten er noe jeg ofte har tatt meg selv i å være. Både før og etter graviditeten. Forskjellen er at nå kan jeg på en måte være sliten med god samvittighet. Det er helt normalt og helt akseptert å være sliten når man her gravid. Er man derimot ikke gravid, kan man fort bli sett på som lat og kjip. Så nyt graviditeten og la deg selv være sliten!! Slapp av med god samvittighet. Du har lov til det, og kroppen trenger det!

4. Puppene blir større! Det sies at puppene kan bli opp til fire ganger så store som utgangspunktet. Heldigvis er det ikke alltid det inntreffer, men ganske sikkert er det at de blir større enn de var og blir enda fastere. Hvem trenger vel silikon, når den gravide kroppen gjør jobben selv!? Dette vil trolig ikke vare evig, så er du en av de med komplekser på dette området, er det bare å nyte tiden som gravid og ammende. 🙂

5. Aldri mer festbrems! Du kan rett og slett ikke bli tatt for å være festbrems når du er gravid. Det er ingen som forventer at du skal stå å danse på bordet til kl. 4 om natta når du har en bolle i ovnen, dog er det heller ingen som stusser på om du forlater festlighetene når klokka er tolv. Det som derimot kan skje, er at man for skryt for å holde ut lenge og være med til tross for at man er gravid. 

6. Man får ikke mensen. Dette punktet trenger ikke så mye forklaring, bortsett fra at det er heaven on earth å slippe dette i 9 måneder!

7. Alltid noe å prate om. Noen ganger kan det være vanskelig å dra i gang en samtale når man skal prate med folk man ikke kjenner så godt i utgangspunktet. Er du gravid kan du vinke farvel til dette problemet. Alle kan snakka om graviditet og unger og det vil være helt naturlig å komme inn på dette temaet når du er gravid. La samtalen flyte i vei! 

8. Man slipper unna tungt arbeid. Det er faktisk helt sant at gravide ikke skal løfte så tungt, så her er det bare å utnytte seg av tilstanden man befinner seg i. Ikke slit deg ut på tunge løft og kjipe arbeidsoppgaver. Nå kan du la andre ta jobben for deg med god samvittighet. 

9. Spis hva du vil, skyld på matlysten! Er det ikke deilig.. For en gang skyld kan du unne deg selv de deiligste ting, og så er det selvfølgelig bare fordi du er gravid. Joda, man bør holde seg til et sunt kosthold når man skal fostre fram et barn. Men får man cravings, så får man cravings. Kos deg med god samvittighet! Det er jo bare pga. matlysten og du hadde selvfølgelig ikke spist så mye om du ikke var gravid :p

10. Motta ekstra pleie fra de rundt deg. Her er det bare å ta i mot. I løpet av livet er det ikke så ofte man går gravid. Det skulle bare mangle at du fikk litt ekstra pleie. Der jeg merker det mest er fra min egen mor, som selvfølgelig vil gjøre alt for meg (enda mer enn før) og mannen min. En fotmassasje, mat på senga, rydding i leiligheten. Her kan vi ramse opp gode forslag! Det er nok lurt å bidra litt selv også, men det er også veldig deilig å unne seg litt ekstra oppvartning. Har du det bra, har også barnet i magen det bra og dette er vel det beste argumentet du kan komme med! 🙂 Bare det at mannen går ut hver morgen og starter bilen så den er varm til jeg skal sette meg inn er noe jeg setter utrolig pris på ♥ 

Fikk du ikke lyst til å bli gravid nå, så vet ikke jeg 🙂 Vær vennlig å ta noen av utsagnene med en liten klype salt.. Alt er nok ikke så svart/hvit som dette, men det er viktig å se positivt på livet tror jeg, og være glad for slik ting er og gjøre det beste ut av ting. Jeg tror nok jeg er en ganske lykkelig gravid, selv om jeg også har tøffe dager! Jeg håper og tror at alle gråværsdager er glemt når man plutselig har en liten baby i sine armer! 

Er du/ har du vært gravid.. Er du enig i disse punktene? 

#gravid #svangerskap #28uker #10grunner #baby 

Følg meg gjerne på Facebook HER og Instagram HER !


 

Finner du innlegget interessant, vittig eller rett og slett er enig i det jeg skriver… Da blir jeg glad om du vil ta deg et par sekunder til å dele innlegget! 🙂 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • [instagram-feed]