WATERFALLS FROM HEAVEN!! IGUAZZU :D

INNLEGG POSTET 19.03.2014.

Etter 15 timer på Leito seter var det to uthvilte jenter som satte sine føtter på asfalten utenfor bussterminalen ved foz do iguaçu. Her skal vi oppleve den brasilske siden av Iguassu-fallene. Grunnet en spontan bytur siste kvelden i Floripa, hadde vi ikke hatt tid til å finne oss et sted å bo her enda, så hjemløse og sultne setter vi oss ned på en random cafe, bestiller to store kaffe og 2 coxinhas. Vi kommer oss på nett og finner et veldig billig hotell i nærheten. foz do iguaçu er et veldig lite sted, så beliggenheten spiller ikke stor rolle. 

Vi finner en taxi og kjører til hotellet. Det blir raskt tydelig for oss hvorfor dette hoteller er billigere enn flere av hostellene i nærheten. Det har helt tydelig ikke vært pusset opp de siste 30 åra, det stinker piss i gangene, og marmoren i trappa er ikke bare gul – men faktisk brun? Jaja, vi skal jo bare være her en knapp dag, så vi sjekker inn og tar en etterlengtet dusj. Etter å ha bodd flere døgn uten vann tidligere på reisa i Brasil, er det tydelig at et tettsted i nærheten av en av verdens største fossefall ihvertfall ikke har vannmangel. Trykket i dusjen hadde lett gjort enhver norsk kvalitetshøytrykksspyler til skamme. 

Her er det ingen tid å miste. Vi har bare dagen i dag på å få sett fossen fra denne siden, så vi kaster oss i en buss og kommer oss til nasjonalparken. Utenfor parken møter vi en fyr som ser like forvirra ut som oss der han står med Lonely Planet-boka si (samme som vi har) og titter rundt seg. Vi skjønner at han er like lost som oss, så vi slår av en prat. Han reiser alene og er fra England, så vi avtaler å se fossen sammen. Det er alltid hyggelig å bli kjent med andre reisende, og det er alltid greit å være flere sammen. Da er det mindre stress å få tatt bilder sammen også, for det er ikke alltid like trygt å gi bort kamera og spørre om noen kan ta bilder. Det er forsåvidt derfor vi fortsatt har så få bilder sammen.

Vi henger rundt i nasjonalparken og tar buss for å komme til siste strekning av fossefallene. Det en en fantastisk utsikt som venter oss. Rundt hver sving er det et nytt inntrykk av fossen som overgår det forrige. Til slutt kommer vi til en bro som lar oss gå helt inn i gapet på Devil´s Throat.

Herfra lar vi bildene fortelle resten:


Devil`s throat i bakgrunn


Poserer med vår nye venn Ammaar!

Vi avtaler med Ammaar som også skal dra videre til den Argentinske siden i morgen at vi ser den siden sammen også. Ammaar er heldigvis mye bedre til å sjekke ut ting enn oss, så i løpet av dagen får vi meldinger om når bussen går, hvor vi skal møtes i morra og hvilket hostell vi bør booke. Vi nyter at vi ikke trenger å sjekke ut noe mer, så vi tar en times powernap før vi stikker ut på sushi.

Neste morgen etter utsjekk møter vi Ammaar på bussholdeplassen. Vi finner bussen og sier adjø til Brasil. Vi stopper på grensa og får passet stempla, og da var vi inne i Argentina. Hostellet Ammaar har valgt er fantastisk koselig. Vi setter fra oss sekken og tar bussen til Puerto de iguazu. Vel fremme skjønner vi nå at det er mer å se her enn fra den Brasilske siden. Parken er enorm! Det går flere sett med tog og biler og det er merket opp ulike trail vi kan gå for å utforske både jungel og utsikt. Vi har selvfølgelig dårlig tid (ca tre timer) så vi tar toget helt frem til Devil´s Throat igjen, og går utpå broen rett over kanten. Brølet fra fossen er nesten øredøvende, og trykket fra vannet skaper en konstant regnskur over broen. Vi tar bildene våre og nyter naturkreftene i sin råeste form.

Vi ser at vi har tid til å gå en trail før parken stenger, så vi kommer oss ned til et annet utkikksted. Det angret i ikke på Dette er uten tvil den finete og kuleste utsikten vi hadde sett til nå.


Sitter på toget som skal føre oss til fossefallene


En herlig samlig av sommerfugler


Devil`s throat

Mie blir kliss våt


Ammaar, the waterfall and the rainbow

Hjemme igjen på hostellet har det gått opp for oss at vi har glemt å spise hele dagen. Det er nå 15 timer siden frokost, og mat er nå det eneste som står i hodet på oss. heldigvis har hostellet en BBQ på kvelden med argentisk biff og pølse ? og selvfølgelig rødvin.. Vi melder oss på og nyter hver bit og dråpe. 


På grensa mellom Brasil og Argentina

Vi lærer bartenderen å lage White Russian


Vi har kjøpt oss nye armbånd og føler oss finere enn noen gang


Hostellet

Her blir vi kjent med to jenter fra Sveits som nettopp har kommet fra Buenos Aires. Vi tar imot de tipsa vi kan, så legger vi oss. Denne gangen på 14 manns mixed dorm. Vi sover som stener og våkner opp uthvilte og klare for et nytt reisedøgn til Buenos Aires. To hektiske dager ligger bak oss nå, men det er blitt hverdagen vår nå, siden vi skal beseire tre kontinenter på 10 uker? Godt er det da når vi oppdager at busser i Agentina er ENDA bedre enn det beste Brasil har å by på. I Argentina har de nemlig noe som heter Cama Suites? Men det kommer vi nærmere inn på i neste innlegg.

#reise #jordarundt #2014 #turjentene #iguazzu #fossefall

 

/lik om du synes fossefall er fint!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • [instagram-feed]