UKE 30 – GRAVIDOPPDATERING!

Hei dere!

Tenk at jeg nå har kommet meg helt til uke 30. Nå er det bare 10 uker igjen. Jeg tror min termin er på en mandag, så akkurat under 10 uker, siden det er tirsdag i dag. Og ukene går så fort! Nå begynner det virkelig å gå opp for meg at jeg snart er mamma til enda en liten gutt!

Jeg gleder meg så mye, og samtidig så føler jeg at i løpet av de neste fem ukene bør jeg få inn det jeg mangler av ting vi trenger og ordne ting jeg vil få ferdig til babyen kommer. Jeg har blant annet en del på badet som jeg vil få ordna med, siden det er et sted jeg kommer til å bruke en del til stell og sånn! Og i dag fikk jeg vite at benkeplata vi har bestilt til å ha over vaskemaskin og tørketrommel har kommet, så da får vi nok ordna med det snart!

En update og litt fakta om svangerskapet kommer under bildet!

Week 30

Termin: 28. mai, 2018 (30 + 4 på vei i skrivende stund)

Kjønn på barnet: Gutt

Formen min: Formen har faktisk kommet seg litt i det siste, men jeg føler det ikke skal noen ting til før jeg nærmest ligger rett ut igjen. Jeg var mye syk på høsten, men ble bedre over jul. Har hatt en omgang nå også hvor jeg har vært forkjøla og slækk, men har passet på å ta det med ro så da har det blitt bedre igjen. Ellers er jeg ganske trøtt og sliten og har mye behov for hvile. Men i følge alle gravidappene jeg leser så er det helt normalt. Husk å hvile så mye som mulig står det. Det står også at det er helt normalt om mannen gjør det meste av husarbeidet hjemme om dagen. Hehe. Vi deler på det meste hos oss, men skal like å se det hjemmet der dama bare ligger på sofaen og mannen flyr rundt med både barn og husarbeid 😀 Kanskje noen er så heldig!?

Livet i magen: Jeg kjenner masse liv og det blir sterkere og sterkere for for hver uke. Noen ganger gjør det faktisk litt vondt med de sparka han kommer med. Jeg synes han har virker mer aktiv i magen enn Marcelo var. Så vi får se.Marcelo er jo en aktiv unge nå, men som også klarer fint å slappe av så kanskje han her blir turbo hele tiden. hehe. Er ikke det litt typisk med nr. 2?

Info om babyen: Vekt ca: 1600g, full lengde: ca 36 cm. Alle organene er snart ferdigutviklet (lungene er ferdig sist), og barnet trenger nå bare å gå mer opp i vekt. Barnet har ofte øynene åpne når det er våkent og aktivt, og lukker de igjen når han skal sove!

Min vektøkning: Jeg har ikke veid meg på et par uker, men da vare det 13kg, så kanskje ca 14kg nå. Og jeg vil egentlig ikke gå opp mer, for jeg føler meg så stor. Dere kan lese mer om det i forrige innlegg!

Neste kontroll: Jeg venter på innkalling til ekstra ultralyd på sykehuset fordi magemålet mitt var litt stort da de målte hos jordmor sist. Egentlig tror de ikke jeg har noe stor baby, men det kan være greit å sjekke bare for sikkerhetsskyld. Jeg var jo på 3D for litt siden, og da så måla helt normale ut.

Cravings: Jeg har ingen ekstrem cravings, men jeg craver mest frisk frukt og søtsaker.

Mitt humør: Det er stort sett bra! Mannen sier at jeg ikke er like følsom nå som forrige graviditet!

Navn på barnet: Det er ikke bestemt og her trenger jeg tips. Lucas er det som ligger høyest akkurat nå, men vi er ikke helt bestemt på at det er det skal bli. Jeg synes det er litt for «vanlig», men er usikker. Jeg har bedt om å få en liste med navn fra søstrene til mannen nå, så kanskje det dukker opp noe nytt og spennende!

Hvordan ligger barnet: Sist vi sjekket lå han med hode ned. Hurra!!

Tanker om fødselen: Jeg gleder meg faktisk. Foreløpig. Men jeg synes det er så spennende med alt jeg skal igjennom. Jeg er forberedt på at det blir helt jævlig, selv om man sikkert ikke kan forberede seg helt på det. Jeg håper bare gutten vår ligger riktig slik at vi har sjans til å føde normalt. Det er ikke noe nederlag om det blir keisersnitt igjen for det var helt fint det og, men ja. Jeg håper hvert fall at han ligger riktig så vi har det utgangpunktet.

Føler meg vel i denne kjolen! 

Begynner å få greit med mage nå vel! 🙂

Gruet eller gledet du deg til fødselen? Evt gruer/gleder du deg til fødsel? (om du også er gravid)

Må bare få takke for alle fine tilbakemeldinger på forrige blogginnlegg. Tydelig ikke bare jeg som har følt meg dritt i svangerskapet.

___________________________________________________________________________________________________________

Følg meg gjerne på Facebook HER og Instagram HER ! (Brassefrue er navnet der og)

 

One Comment:

  1. Jeg hadde ikke så mange tanker rundt første fødsel, annet enn at jeg trodde den ville bli som da mamma venta meg, siden vi har hatt så like svangerskap. Så da fødselen med førstemann var 13 timer KORTERE enn hva jeg forventa, kan jeg ikke si meg anna enn veldig fornøyd. jeg gledet meg derfor til fødsel nr to, som gikk som en drøm. 2,5 time med skikkelige rier og så var han ute. Jeg gleder meg denne tredje gangen også, etter to så fine fødsler, har jeg ingen grunn til å grue meg =)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • [instagram-feed]