VÆRT VEGANER I 3 UKER!!

Hei dere ♥

Dere som kjenner meg vet at jeg stadig er i gang med nye prosjekter og September var intet unntak. I slutten av August satt jeg og broren min og så på dokumentaren «What the health?», og da var det som mange andre ganger gjort for min del. Ja… Jeg skal innrømme at jeg til tider kan bli ganske påvirket av det jeg ser på. Dokumentaren lærte meg mye om mat, kjøttindustrien og hva mat gjør med kroppen. Dette ga meg lyst til å teste ut selv hva veganerkost gjør med kroppen. Det har ikke vært en slankekur og jeg har heller ikke hatt fokus på å gå ned i vekt, men i hele September har jeg gått på veganerkost. 

Å være veganer vil si at du ikke spiser noen animalske produkter. Ikke kjøtt eller noe som kommer fra dyra. Ekstremt tenker du kanskje nå? Det tenkte jeg også.. Jeg tenkte også at da kan jeg nesten ikke spise noen ting. Men der tok jeg (heldigvis) feil. Jeg har spist masse godt, men jeg har måttet sette meg inn i veganerkost og jeg har måttet planlegge en del mer enn vanlig. Noe som sikkert bare har vært bra for meg. Det er ikke alltid så lett å få tak i det man trenger i dagligvareforretninger, men jeg tror utvalget begynner å bli bedre og bedre. 

Jeg valgte å prøve å bli veganer mest for å se om det har noe effekt på kroppen min, men et stort pluss er jo at det er veldig miljøvennlig. Om du bare visste hvor dårlig kjøttindustrien er for jordkloden vår. Kunne sikkert skrevet en avhandling om sånne ting, men enn så lenge skal jeg la andre ta seg av å skrive om kjøttindustrien! En annen ting er jo at det føles litt godt i hjertet å være snill mot dyra! Tenk så mange dyr som blir mishandlet for at vi skal få kjøtt på bordet. Sikkert ingen mindre som blir det for at jeg er blitt veganer for en måned, men om alle hadde tenkt sånn osv… You get my point!

Etter tre uker føler jeg meg en del lettere i kroppen, og alt tyder på at et sånt kosthold hvert fall ikke er vondt for meg. Jeg har ikke veid meg den siste uka, men jeg vet at jeg hadde gått ned 2 kilo de første to ukene. Det er jo greie kilo og ta med seg, siden jeg fortsatt mangler å ta av meg noen kilo fra graviditeten. Ja, det har tatt sin tid. Jeg vet.. 🙂

Lurer du på hva du kan lage av mat som veganer? Boka «Veganmat på sitt beste» har gitt meg mange tips og gode oppskrifter, så den kan jeg virkelig anbefale for alle veganere der ute, eller om du bare har lyst til å prøve. Dama bak, driver også bloggen veganmisjonen.com, så bare å titte innom der og! 🙂 Ellers liker jeg veldig youtuberen Kalel. Hun er veganer og snakker litt om det, men hun er også en ganske kul person, så sjekk henne ut. Her er en av hennes videoer:

Jeg synes totalt sett at det har gått ganske bra. Jeg har ikke savna kjøtt noe særlig, men jeg har savna litt muligheten til å bare ta noe mat sammen med de jeg er sammen med, uten å tenke på hva jeg ikke kan spise. Man blir på en måte litt «alene» som veganer. Det kan også være litt slitsomt å lese ingredienser-lista på alt du skal kjøpe deg.. Men uansett, nå skal jeg gå på det kostholdet en uke til og så får vi se hva jeg gjør etter det. Planen var ut September, men jeg ser for meg at jeg kommer til å fortsette med en del av det også i etterkant, ved å spise mindre kjøtt og mer grønt. 

Hva synes du om veganerkost? 


Følg meg gjerne på Facebook HER og Instagram HER ! (Brassefrue er navnet der og)

PS: Jeg bruker mye Instagram og deler daglig bilder både på feeden og på My Story. Det kommer også videosnutter en gang i blant, så følg gjerne med der! Da kommer man litt «tettere på» enn på bloggen! Hvis man ønsker det da 😉 Ha en fin dag! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • [instagram-feed]