KONTROLL PÅ HELSESTASJON OG SYKEHUSET DENNE UKA FOR MARCELO!

Hei dere ♥

Denne uka har vi rukket og vært på hele to kontroller med Marcelo. Er det ikke ofte sånn at når man først skal på noe så faller det på samme tid. Nå har det vært noen rolige uker, så det gjorde ikke noe å få sjekket opp litt.

Den første kontrollen var på mandag og det var 5 måneders kontroll. Men før vi dro dit, dro vi innom helsehuset og tok en blodprøve for at den skulle være klar til vi skulle på kontroll på sykehuset på torsdag. Det er jo greit med ferske resultater sånn sett! 

Da vi kom til helsestasjonen tok vi først av Marcelo og veide og målte han før vi skulle inn til helsesøster. Han er ikke lenger en tynn og spe gutt hvert fall for her kicket han inn på hele 9375g og 70cm lang. 5 måneder og 8 dager gammel akkurat. Han ligger nok litt over gjennomsnittet, men kurven hans ser ganske fin ut og kroppen hans er også «in good shape» så det er allikevel innenfor normalen. Han har også ganske stort hode (47cm), og det veier sikkert litt det og! Det vil gå seg til å jevne seg ut sa legen. Så lenge kurvene stemmer nogenlunde overens med hverandre er det bra! Han spiser 180ml (ublandet) i mme + frukt eller grøt daglig. Jeg gir han det som er anbefalt for hans alder og ligger mer mot minimum enn maksimum. Selv om han alltid er klar for mat, så ser jeg ikke noe poeng i å overdrive når han er i god stand sånn han er.

Marcelo kommer inn i en mer aktiv periode nå og det merker vi allerede. Han vil helst ikke ligge og det skal skje noe. Han har akkurat lært seg å snu seg fra rygg til mage og det blir spennende når han drar den videre. 

Etter vi hadde tatt mål var vi inne hos helsesøster. Hun startet med å se på han da han lå på matta og flinke Marcelo snudde seg like greit rundt med en gang. Han vet å vise seg fram og er selvfølgelig kjempestort etterpå. Herlig å se på! Han har jo alltid vært veldig sosial og lar ingen anledning gå fra seg, så praten satt lett under hans møte med helsesøster. Etterpå bar det opp på mammas fang og det var tid for vaksine. En sprøyte i hvert lår. Det var jo ikke akkurat det mest behagelig, men han gråt bare litt og det gikk fort over. Etter 5-10 min sovnet han på fanget mitt. Han har ikke hatt noe reaksjon på vaksinen, men som vanlig ble han litt mer trøtt enn vanlig etter vi kom hjem. Vi fikk slappet godt av i senga etterpå. Deilig med litt ekstra kos på dager hvor man har fått sprøyte!


Klar for veiing og måling!


Noen synes det er mer slitsomt enn andre på helsestasjon.


Inne hos helsesøster! Marcelo ligger på magen og tester ut ny leke!

På torsdag bar det avsted til sykehuset for å møte spesialisten på stoffskifte, som er Marcelos faste lege der. Han hadde fått resultatene fra blodprøva og de viste gode verdier, så her er det bare å fortsette som før med samme dose medisin. Marcelo var kvikk og våken og satt i trilla si og flørtet så godt han bare kunne med legen mens vi var der. Til Marcelos store begeistring ble han tatt opp og lagt på en myk benk for å bli undersøkt. Masse oppmerksomhet er jo kjempestas så lille gutten var en eneste stor sol. Han ble lyttet til og kjent på. Han testet hvordan han lå på magen og snakket litt med gutten.

Alt i alt var legen veldig fornøyd! Det er jo sånn med medfødt lavt stoffskifte, at om det ikke blir behandlet fra de er nyfødt kan det ha stor påvirkning på utviklingen til barnet. Det vil ikke utvikle seg normalt, og vil henge etter. Men heldigvis med medisiner skjer utviklingen helt normalt og legen kunne bekrefte at Marcelo ikke henger etter på noen som helst måte, heller tvert i mot. Hans verdier nå er helt likt som om han ikke skulle vært født med lavt stoffskifte og det gjør oss selvfølgelig veldig glade! Framover skal vi fortsette med blodprøve hver 2. måned og til ny kontroll om 4 måneder.

Før kontrollen.


Marcelo tok med seg fettern sin på kontroll 🙂 Greit å ha med bestekompisen!


Etter kontrollen. Litt sliten og klar for en blund i bilen!


Gutta klare for bilturen hjem!

Ellers er neste kontroll med helsestasjonen 1. november. Da er det 6 månederskontroll som står for tur. Tenk at han blir så stor!!! Lille vakre gutten min! Han er så morsom om dagen altså. Kommer med nye lyder og uttrykk hele tiden. I går holdt han på å suge på overleppa si og ble helt opphengt i det. Artig når de oppdager nye kroppsdeler. Han er ellers veldig med når vi skal spise og åpner gjerne munnen og kommer med ivrige lyder. Bare synd han er litt for liten enda. Eller kanskje det er bra. Han hadde vel spist oss ut av huset :p 

Ønsker med dette alle sammen en riktig god helg!

#kontroll #5måneder #sykehus #helsestasjon #stoffskifte #blodprøve


Vil du følge med videre på hva som skjer… ↓↓↓

Følg meg gjerne på Facebook HER og Instagram HER !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • [instagram-feed]