6 UKERS KONTROLL PÅ LILLEGUTT!!

Hei alle sammen! 

I dag har vi vært på helsestasjonen på 6 ukers kontroll med Marcelo. Her skulle vi treffe en lege, en helsesøster, veie han og ta vaksine. Vi forsov oss litt i dag så jeg fikk trent meg på å være rask om morran i dag. Morgenstellet gikk rimelig fort og ingen frokost på ho mor, og så bar det ut i bilen med en flaske med morsmelkerstatning i hånda. Tror vi kom 5 minutter for sent, men det gikk greit og vi fikk gjort alt vi skulle. 

Marcelo veide 4920g i dag, noe som tyder på at han spiser godt og utvikler seg helt normalt! Det er godt å se. Ellers fikk han Rotavirus-vaksine av helsesøster i dag. Denne tror jeg er mot omgangsyke, så noen av symptomene kan han også få som bivirkning i dag, men foreløpig så har han vært helt fint. Sovet en del og det gjorde han også forrige gang han fikk vaksine. Helsesøster snakket også med han for å se åssen kontakt hun fikk og hun synes han fulgte bra med og var lett å få kontakt med. Vi har også selv merket at han har utviklet seg en del i det siste. Han følger mye mer med på ting og han lytter når vi snakker til han. Han prøver også å herme litt med munnen og vi har fått noen små glimt av smil. Det kommer nok bare mer og mer framover og det er så koselig!  Kontrollen gikk alt i alt veldig fint og vi var der i litt over en time til sammen. 

Ellers denne uka har vi vært to ganger på Kalnes. På mandag dro vi for å ta noen blodprøver og på tirsdag skulle vi treffe en spesialist. Han sjekket også mye forskjellig på Marcelo og vi fikk svar på blodprøvene vi hadde tatt dagen før. Skal fortelle mer om dette i et senere innlegg, men alt så bra ut og bilirubin som måler gulsotten hadde gått ned fra 148 til 93, så nå ser det hvert fall ut som den er på vei ut av kroppen. Det har virkelig tatt lang tid for Marcelo, men godt at det går i riktig retning. 

I går fikk vi omsider vært på jobben min og besøkt klassen og personalet. Det var 20 spente 6-åringer som møtte oss og Marcelo storkoste seg! Han var våken under besøkte og det virket som han virkelig likte oppmerksomheten han fikk! Klassen hadde pynta tavla for oss, og lagd et hefte med tegninger. I tillegg fikk vi både gaver fra klassen og personalet. Det var superkoselig og så var det veldig godt å se de søte små igjen! Selv om jeg har hatt mer enn nok med min lille skatt så har jeg savnet barna på skolen også! Var også veldig koselig å se igjen kollegaer. Heldig er jeg som har så fin arbeidsplass! 


Lille plutt etter skolebesøket!

Nå er det snart helg og nå har vi ingen store planer. Philip (lillebror) flytter hjem for sommeren fra studier og kommer i kveld, så det blir kjempekoselig. Neste uke ser ut til å bli den roligste så langt (bank i bordet). Da har vi bare en avtale om vaksine på mandag for Marcelo. Han får litt fler vaksiner enn vanlig fordi han har en brasiliansk pappa, og det er veldig greit at han har alt han trenger av vaksiner når vi en dag setter kursen mot Brasil. Vi tenker foreløpig at det må skje en eller annen gang i løpet av min permisjon, men jeg tror vi gjør lurt i å drøye lengst mulig, så Marcelo ikke er så liten når vi drar. Tenker til vinteren/våren om alt går etter planen. 


Meg og gullet på kvelden i går. Vi hadde vært på besøk hos fettere og kusine! 


Gjort klar boksehånda 🙂

Ønsker alle sammen en fin helg! 

#helsestasjon #6uker #kontroll #baby 

Vil du følge med videre på hva som skjer… ↓↓↓

Følg meg gjerne på Facebook HER og Instagram HER !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • [instagram-feed]