MER FØDSELSPRAT! HVA SKAL JEG VELGE TRO?

Hei dere ♥

Først av alt så må jeg bare si tusen takk for alle tilbakemeldingene jeg fikk på forrige innlegg. Å velge mellom setefødsel og keisersnitt er ikke noe jeg så for meg for en uke siden eller før det for den saks skyld, så mange tanker går igjennom hodet mitt. Jeg har fått kommentarer her på bloggen, på facebook og meldinger og jeg setter så pris på at så mange prøver å hjelpe meg i beslutningen min. Det er veldig delte meninger om hva jeg burde gjøre og de fleste kommer jo med egne erfaringer, noe som er veldig kjekt. En ting som går igjen og som jeg ser på som veldig positivt, er at alle som har delt sine egne erfaringer har vært veldig fornøyd med den avgjørelsen de har tatt, uansett om det har vært setefødsel eller keisersnitt. Og det er noe som får meg til å tenke at uansett hva jeg velger, så kommer det jo til å gå bra, og jeg kommer til å være fornøyd med avgjørelsen.

Etter jeg skrev innlegget har jeg både snakket med jordmor og legen fra sykehuset. Jeg har blitt forklart mer om hva de forskellige tingene innebærer og fått god støtte fra begge. Legen ringte med resultat fra røntgen og det viser seg at jeg har en perfekt kropp til å føde om man kan si det sånn. Jeg har flere centimeter å gå på i bekkenet mitt, så om jeg velger setefødsel, skal ikke det være noe problem. Jeg fikk spørre om masse og jeg merket at jeg ble mye roligere etter å ha fått tatt en prat med han. Etterpå har jeg også pratet en del med min bedre halvdel, for jeg vil gjerne at dette er en avgjørelse vi tar sammen. Begge tenkte nok mest på keisersnitt da jeg skrev det forrige innlegget, men nå må jeg innrømme at vi er ganske åpne for å forsøke å gjennomføre en fødsel. Det kan jo hende det ender opp i keisersnitt uansett, men jeg føler at jeg vil bli veldig godt tatt vare på på sykehuset og at de vet hva de driver med. Uansett er ikke den endelige avgjørelsen tatt og jeg har sagt til meg selv at jeg skal la det synke inn litt og tenke på det over påske.. Det er jo aldri forsent å ta et valg, men skal det bli planlagt keisersnitt så skjer jo det en uke før termin og jeg har jo faktisk bare 25 dager igjen til termin nå. Herregud, 25 dager!! Det er ingenting i et langt svangerskap! 🙂

Det surrer likevel mye oppi hodet mitt og jeg blir veldig nysgjerrig på hvordan en fødsel foregår og hvordan en setefødsel er i forhold til en vanlig fødsel osv. Etter tips fra ei venninne søkte jeg litt på youtube og der finner man juicy stuff for å si det sånn. Ikke noe for den som er touchy.. Der ser du det som er å se. Jeg kom over noen videoer som demonstrerer setefødsel med en dukke da, og den tenkte jeg å dele med dere. Den er ikke ekkel og den forklarer veldig greit hvordan en slik fødsel foregår. Denne forklarer også hva man bør gjøre når man tar i mot et barn, så den kan jo kanskje komme til nytte for noen en dag om de plutselig må ta i mot en unge 🙂 

Vel, det var nok fødselsprat fra meg i dag. Skal si til dere når avgjørelsen er tatt. I natt da jeg la meg romsterte han veldig, så jeg trodde nesten han snudde seg rundt, men det var nok bare ønsketenkning.. 🙂 

Ellers i dag har jeg tatt en liten påskerengjøring her hjemme og ordna istand rommet til lille babyen. Eller det vil si den veggen han har fått, for vi kommer til å dele rom! Men jeg må si at det er skikkelig koselig å ordne istand, og nå begynner jeg å bli veldig fornøyd!! Fikk flytta rundt på ting, hengt opp hyller, lagt fler klær i skapet og litt sånn. I morgen tenkte jeg å pakke fødselsbagen. Jeg blir nok ikke ferdig med den da, for jeg har ikke så mye klær å bruke om dagen at jeg kan legge de ned i den bagen, men litt skal jeg få lagt klart. i hvert fall til lille bebis. I dag har jeg også bestilt noen småting på guttelus.no. Der er det salg nå med plagg til over 50% og de har så mye fint!! 

Å gjøre rent og rydde tar på, så nå orker ikke ryggen min annet enn å ligge her i senga med god støtte i ryggen, skrive/lese blogg og se på En shopoholikers bekjennelse. Perfekt jentekveld med meg selv, mens gutta ser fotball nede!! Livet er godt ♥


En solskinnsdag her i Fredrikstad. Ja, det ser ut som jeg har dritkorte bein, men pytt sann. Magen er rund og fin og 35 uker på vei! 

Synes du det er ekkelt å se fødsler? Hva hadde du med i fødselsbagen? Noe du ikke kunne vært foruten?

#gravid #svangerskap #uke36 #fødselsbag #fødsel #setefødsel #keisersnitt 

Følg meg gjerne på Facebook HER og Instagram HER !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • [instagram-feed]