REISEANBEFALING: RIO DE JANEIRO OG ILHA GRANDE, BRASIL!

Hei folkens! 

Nylig skrev jeg en reiseanbefaling for Cuponation.no . Jeg skulle anbefale et reisemål og min anbefaling gikk ikke overraskende til Brasil. En kombinasjon av Rio de Janeiro og Ilha Grande. På denne siden tok jeg bare med en kortversjon, men tenkte at jeg kunne dele en mer beskrivende anbefaling her på bloggen!!

Reisen går til Brasil!!!

Brasil er desidert et av mine favorittsteder i verden, og et land som etter min mening bør stå på alle reisenes «to do» lister. Og skal du først til Brasil, er Rio et Must! Jeg anbefaler virkelig å kombinere det yrende livet i Rio de Janeiro med late dager på den eksotiske øya Ilha Grande.

Start reisen i Rio. Dette må være en av de vakreste byene i verden der den ligger mellom frodige åser og lange hvite strender. Byen har mye liv og det er både mye flott å se på og oppleve. Bruk dagene i Rio til å utforske alt det fantastiske byen har å by på. Ta taubanen opp til Sukkertoppen og nyt den flotte utsikten. Et besøk på kjente Christ de Redeemer må man også ta med seg. Kristusstatuen er Rios mest kjente byggverk og står også på lista over verdens moderne underverker. Er du blant de fotballinteresserte bør du også få med deg en fotballkamp i denne byen. Sørg bare for å velg en kamp der det forventes mange folk. Det er ikke like kult å dra på en glissen Maracaná stadion. Hvert år i Februar er det karneval i Brasil og Rio er selve hovedstaden for karnevalet. I hele måneden vil du finne forberedelser og masse liv og røre ved Copacabana Beach. Verdt å ta med seg. Her kan du også kose deg på den lange hvite sandstranden og nyte utsikten av havet og vakre lettkledde mennesker. Legg gjerne igjen verdisaker på hotellet og ikke pynt deg opp for å dra hit, da dette kan være fristende for ranerne. Er du nysgjerrig på hvordan livet i en favela er, kan jeg anbefale en Favelatour der pengene går til befolkningen. Dette er en unik og spennende opplevelse. Dra aldri til en favela på egenhånd.

I Rio kan du være så lenge du bare ønsker, men en minimum fem dager bør medregnes. Etter å ha tilbrakt noen hektiske dager i den flotte kystbyen, bør du sette kursen mot Ilha Grande. Dette er en øy som ligger to timer fra Rio. Hit kan du ta buss, eller bestille privat transport via f.eks hotellet. Når du kommer til båthavna anbefaler jeg å ta en Rib ut til øya. Den tar fra 20 til 30 minutter. Øya er helt uten trafikk, noe som gjør den utrolig idyllisk og vakker. Her finner du restauranter langs vannkanten der du kan nyte en bedre lunsj eller middag mens du sitter med beina i sanden. Det er også mange muligheter til å legge ut på noen fine turer på øya, (evt. bestille en båt om du er av typen som ikke orker å gå så mye). Jeg anbefaler absolutt å ta turen til Lopes Mendes. Denne stranden ligger på topp 10 over de vakreste strendene i verden og det er ikke uten grunn. På Ilha Grande kan du kose deg og virkelig nyte late dager i solen. Her finner du også god mat og jeg kan virkelig anbefale en god Picaña (oksefilet). Brasil er minst like gode på kjøtt som Argentina, så her er det bare en ting å si? NYT! Er du ømfintlig for strømbrudd så velg et bosted som har agregat. Det hender støtt og stadig at strømmen går og blir borte noen timer. 

Håper dere liker anbefalingen min! Kom gjerne med spørsmål, så skal jeg svare så godt jeg kan. Jeg har masse tips og mye å komme med, men det er ofte lettere å svare når jeg vet konkret hva folk lurer på!! Gleder meg til nestegang jeg skal til dette flotte landet!! ♥

Vil du lese mer om mine tidligere opphold på disse stedene kan du klikke på lenkene under:

RIO RIO RIO DE JANEIRO!   OG   Dramatisk, men fantastisk på ILHA GRANDE!

Kunne du tenke deg å besøke disse stedene?

#reise #travel #anbefaling #reiseanbefaling #brasil #riodejaneiro #ilhagrande

Følg meg gjerne på Facebook HER og Instagram HER !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • [instagram-feed]