MIE AND KRISTINE AROUND THE WORLD!!

INNLEGG POSTET 05.01.2014.

Vi har altså kommet til år 2014. Er det nå jeg skal si at dette må bli mitt år? Akkurat det samme som jeg sa i fjor? Vel.. det er viktig å ikke miste troa, så la oss si at dette skal bli mitt år  da. Hva spesielt kan skje for å få dette til å bli mitt år? 

JORDA RUNDT REISE! Det var det ja. Jeg og Mie har spart i over to år og om drøye 1 måned setter vi kursen ut av Norge, mot Las Vegas for å starte på vårt to måneder lange eventyr! Tja, vil si at det er en viss sjanse for at dette kan bli mitt år 🙂 Er iallefall i overkant positiv for at dette skal bli en tur jeg kommer til å huske resten av livet. 

I desember kjøpte jeg meg macbook pro, og denne skal få lov å være med jorda rundt sammen med meg og Mie. Vi skal også pakke diverse fotokameraer og videokameraer, så sjansen er stor for at det skal bli en og annen snutt å dele fra den andre siden av jordkloden. Vi tenker å poste litt på en felles facebookside og i tillegg håper jeg å få skrevet så mye som mulig fra turen her på bloggen min. Kanskje skal Mie få noen gjesteinnlegg her også :p 

Nå blir det mye svada her.. på tide å si litt mer om selve reisa! Den som skal gjøre 2014 til et historisk år både for meg og Mie. 

7. Februar går reisen fra Gardemoen og bort til Statene. Første stopp er Las Vegas og vi vil være der ca kl 20 på kvelden! Ved midnatt, det vil si når det bikker over til å bli 8. februar, fyller verdens flotteste frøken, nemlig min reisepartner 30 år. Da blir det hæla i rulettbordet og glasset heva høyt. Da skal det feires! 🙂 Kan vel ikke unngå å nevne at vi i anledning 30 års dagen og vårt Las Vegas opphold har booket tårnsuiten på MGM Grand. Her skal vi bo i 4 netter. Dette blir nok reisens flotteste hotell, for heretter har vi ikke råd til å være annet enn fattige backpackere. Om ikke vi skulle være så heldig å vinne litt cash på Casino. Det er noe jeg forsåvidt ikke ser på som helt usannsynlig. Vi er noen resere på gamling nemlig :p


Tårnsuiten på MGM Grand, Las Vegas

Ferden går videre i bil (helst en cab) til Los Angeles for å tilbringe de neste 4 nettene der. Har foreløpig ingen plan for oppholdet, så alt vil bli en overraskelse både for oss og for dere som måtte følge oss på reisa. 

15. februar skal noen timer i flyet slåes ihjel igjen. Vi skal sydover, vi skal oppleve karneval, samba og hvite strender, vi skal til RIO DE JANEIRO! Hvor lenge har jeg ikke drømt om å dra til Brasil lissom? Vel endelig. Brasil var en sikker kandidat på jorda rundt reisa helt siden vi begynte å planlegge turen. Om en måned og noen uker er jeg der. Helt uvirkelig.  

Planen herfra er som mye annet ganske usikker. Vi har booket 4 netter på et slags hostel. Det ligger ikke så fryktelig langt fra Copacabana og er sikkert helt perfekt for oss. Det virker iallefall moderne og som et sted hvor mange på rundreise stopper.  Vi har nå 4 uker til rådighet før flyet vårt går fra Buenos Aires. Det er ganske langt fra Rio til Buenos Aires, så det blir nok noen timer i buss, men med masse flott å se på veien. Det som er bestemt til nå er at vi skal en tur på øya Ilha Grande som ligger rett utafor Rio. Deretter følger vi kysten nedover og stopper kanskje i São Paulo og helt sikkert i Florianapolis. Der har jeg noen venner fra tiden i Valencia så håper på litt lokal guiding og noen deilige dager i paradis. Videre skal vi inn å se Iguassu Falls. Det er fossefallet som kan sees fra både Brasil, Argentina og Paraguay. Vi ser det fra Brasil og drar så inn i Argentina for å se det derfra. Resten av tiden fram til 16. mars blir i Argentina og er vi heldige møter vi også på kjentfolk i Buenos Aires. Her må det vel også bli duket for et aldri så lite tangokurs. 


Oztel. Stedet vi skal bo på mens vi er i Rio De Janeiro.

Så var det tid for reisas lengste flytur. Vi skal jo nå krysse hele kloden omtrent og lander i Vietnam 18. mars, nærmere bestemt Hanoi. Her skal vi se Asiatiske perler og forhåpentligvis få med oss et kokkekurs! 🙂 Mon tro om det blir noe vietnamesisk mat når vi kommer tilbake til Norge igjen. Vi har nå 3 uker igjen av reisa. På disse tre ukene skal vi være ca en av dem i Vietnam for så å oppleve «The Real Asia» i Laos. Her skal vi også besøke vårt fadderbarn. Dette er ei 4 år gammel jente som bor helt opp mot grensa til Burma. Det gleder jeg meg skikkelig til. Videre drar vi gjennom Laos.. kanskje via elven Mekong? Vi ender iallefall (forhåpentligvis) opp i Kambodsja. Etter besøk i buddhistiske templer og litt meditasjon går turen tilbake til Norge igjen. Vi innvaderer Norge 9. april, samme dato som tyskerne innvaderte Norge under krigen. Forhåpentligvis blir denne ankomsten mer fredfull 😉

Denne avhandlingen ble rimelig lang, men likevel ganske nødvendig. Spesielt for Mamma og andre som fortsatt ikke har fått med seg helt hvor vi skal. Her står det svart på hvitt. Sånn nesten iallefall.

Turen er per dags dato ikke veldig planlagt. Dette er også gjort med hensikt da vi vil ha muligheten til å være fleksible og spontane underveis på turen. Om det viser seg å være et sjakktrekk gjenstår jo å se når vi er på tur. Om du likevel sitter der og tenker at det er noe vi bare MÅ få med oss på vår reise gjennom 6 av jordas land, så kom gjerne med ideer. Vi vil nødig gå glipp av noe som er et MUST å få med seg!!! 🙂


Snuppene som skal på tur. Dette bildet er trolig fra «spillekveldvors» med gjengen 🙂

 

Vi gleder oss helt sinnsykt til å dra på tur! VIL DU FØLGE OSS? 😀 

#reise

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • [instagram-feed]